FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrvat u Super Fight League

Povratak Benkeija: 'Idem u kategoriju više, možda se vratim u Bellator!'

Zelg Galešić vraća se u kavez nakon sedam mjeseci. U indijskom New Delhiju 6. svibnja u kavez će protiv 35-godišnjeg Amerikanca Douga Marshalla...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon borbe protiv Sakurabe 2009. godine, u meču u kojem je omjer udaraca u glavu protivnika bio točno 72 prema 0 u korist Zelga, a na štetu Sakurabine glave, otišli su našem borcu ligamenti koljena. 2010. je proveo u rehabilitaciji, a prošle godine je počeo povratak.

Lee Chadwick je nastradao u ožujku, a neočekivano je poražen od Alexandera Schlemenka u rujnu. Zelg protiv Marshalla traži povratak na pobjedničku rutu.

''U dobrom sam stanju, planiram u kategoriju više. Nisam više za skidanje na 84 kg pa smo se našli na 88'', priča nam simpatični Puljanin.

Na eventu nove i ambiciozne indijske organizacije Super Fight League, koja je osnovana prošle godine, Zelgu će na putu prema 11. pobjedi u 17 meču stajati dvije godine stariji Doug ''bizon'' Marshall.

Istetovirani Amerikanac nema borilački pedigre kao naš borac. Karijeru je počeo kao teškaš pa se ''spustio'' do srednje kategorije. U karijeri je odradio 18 mečeva i upisao 13 pobjeda. Ipak, da se ne radi o top klasi govori podatak da se, za razliku od Zelga, nije okušao u najjačim organizacijama.

Veći raspon ruku, iskustvo protiv ozbiljnijih boraca i prednost u visini samo su neki od Zelgovih aduta.

''Mislim da sam OK, da ću pobijediti, dobro se osjećam, ne skidam puno kilograma. Manje od deset'', smije se Benkei, kako ga zovu Japanci.

Ipak karijeru koju je obilježio polufinale Grand Prixa 2008. vjerojatno ne planira nastaviti preko ''bare''.

''Ako pobijedim mogao bih natrag u Bellator. Sretan sam s ovim što sam do sada napravio'', zaključuje Zelg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider