FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo nova tv i oyo

Povjetkin je sedam kilograma lakši: 'Protiv Klička nitko nema šanse!'

Odrađeno je i službeno vaganje uoči boksačkog spektakla u Moskvi kojeg izravno prenose Nova TV i OYO.hr.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borbu Kličko - Povjetkin gledajte UŽIVO ove subote od 21.15 na Novoj TV i OYO.hr!

Vladimir Kličko je sedam kilograma teži od Aleksandra Povjetkina. Donosimo vam najavu meča kroz dvojicu naših boksača koji su i sparirali i boksali i s Kličkom i Povjetkinom.

Vladimir Kličko 109,6 kilograma, Aleksandar Povjetkin 102,4. Obojica su kilogram-dva lakši od uobičajene težine. Povjetkin je 2004. došao do titule amaterskog prvaka Europe u Puli, slavio je tada protiv našeg Ivice Bačurina. I Bačurin je trebao biti dio ovog spektakla, i boksati protiv olimpijskog pobjednika Rahima Čakijeva no...

"Sve smo dogovorili u pripremama s Rusima, broj rundi 12, neke titule za koje se boksa. I ne znam, njegov tim je odlučio sad u pripremnoj fazi odjednom da ne boksaju protiv mene nego protiv jednog Rumunja", kaže Ivica Bačurin.

Povjetkin je još prije 10 godina figurirao kao top perspektiva.

"Već je on onda bio jedna velika zvijezda, osvojio je kao amater sve što se dalo osvojit, svjetsko, europsko, olimpijsko zlato. Sigurno da mu to iskustvo puno znači i ima veliko samopouzdanje uostalom neporažen je kao profesionalac."

Kličkova izazivača hvali i Stipe Drviš: "Radi se o jednom kvalitetnom borcu, nema sumnje, no Vladimir je iskusniji ipak ima puno više borbi iza sebe."

Složni su kako Moskva nije Povjetkinova prednost. Vitalij Kličko je Adameka porazio pred punim stadionom Poljaka.

"U jednom trenutku mu je zviždalo 45 tisuća ljudi, mislim da su neki i upaljače bacali. No oni nisu okom trepnuli, Vitalij je gledao Adameka, nije se dekoncentrirao ni sekunde - toliko su mentalno jaki obojica, da neće to utjecati na njih", tvrdi Bačurin.

"Jest prednost, ali i nedostatak, tu će morat ići na glavu. Znači morat će riskirat puno više nego negdje drugdje, ipak je njegova publika", smatra Drviš.

Motiv je najveći Vladimirov protivnik: "Jedino tako ga netko može skinuti, da ne trenira kako treba, inače što se tiče kvalitete i svega ostalog tu nema nitko trenutno šanse", mišljenja je Stipe.

"Svi kao nešto misle mogli bi nešto... Dok ne uđu u ring i vide ga. E, onda sve padne u vodu."

Nadamo se da Povetkinu neće potonuti sve lađe odmah, na vaganju se dobro držao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider