FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tko je sljedeći?

Oni su Kličkovi izazivači: Američka nada, 'nordijski div', Tyson ili novi Rus?

Meč desetljeća Vladimir Kličko – Aleksandar Povjetkin došao je i prošao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Apsolutni svjetski prvak Vladimir Kličko zadržao je svoje naslove, zaradio milijune, ali i glasne i masovne kritike zbog kontroverznog, neatraktivnog (mnogi će reći i nesportskog) stila boksa u toj borbi. Već dugo se čekao Vladimirov meč s Povjetkinom.

Rus je arhiviran, dosada u teškoj kategoriji prijeti novim nastavcima. Sada posao preuzimaju menadžeri i promotori, a mi nudimo petoricu koje bismo željeli vidjeti u ringu s braćom Kličko.

>> VIDEO: Kličko priznao da je razmišljao o nokautu, ali...

>> Lennox Lewis 'popljuvao' Klička: Je li to bio boks ili hrvanje?

>> Povjetkin priznao: Kličko je bio značajno jači, on je prvak svijeta

DEONTAY WILDER, SAD, 27 godina

29 borbi, 29 pobjeda, 29 nokauta. To piše na posjetnici „Diva iz Tuscaloose“, nadiruće američke nade. Na popisu nokautiranih protivnika nema previše poznatih imena, ali Wilder je možda prototip protivnika koji se traži za svrgavanje dinastije Kličko.

Dvometraš (203cm) dugačkih ekstremiteta i razornog udarca. Promotor mu je agencija Golden Boy Promotions velikog Oscara de la Hoye. Sigurno će biti gurnut u vatru, ali treba skupiti još malo iskustva i riješiti još poneko uglednije ime. Ima dogovoren meč s Nikolajem Firthom za tri tjedna u New Jerseyu.

BERMANE STIVERNE, KANADA, 34 godine

Teoretski, kanadski Haićanin bi mogao najprije u ring jer ima status prvog izazivača po WBC verziji i Vitalij bi trebao protiv njega imati obaveznu obranu naslova. No, zbog nejasnog boksačkog statusa starijeg Klička, jednako je nejasno hoće li se i kada taj meč održati. Stiverne ima 22 pobjede u 24 borbe (20 KO), a jednom je izgubio i boksao neodlučeno.

ROBERT HELENIUS, FINSKA, 29 godina

„Nordic Nightmare“ je Sauerlandova teškaška uzdanica. U karijeri neporažen, 19 borbi, isto toliko pobjeda, a 11 nokauta. Finac je tukao (i umirovio) Lamona Brewstera, zadnjeg boksača koji je pobijedio Vladimira Klička. Dobio je i Samuela Petera, Serheia Ljakoviča, a da je programiran za velike stvari vidi se i po pobjedi protiv Dereka Chisore.

Meč je održan u Finskoj, Helenius je slavio podijeljenom odlukom bodovnih sudaca, a mnogi su takav ishod vidjeli kao čisti poklon Fincu. Uostalom, Ring Magazine ga je nakon te pobjede, lošije rangirao na ljestvici izazivača nego prije nje. Visinom je al pari Vladimiru (199 cm). On će vjerojatno dobiti svoju šansu prije Wildera.

TYSON FURY, VELIKA BRITANIJA, 25 godina

Velika bijela britanska nada također čeka u redu za priliku. 21 meč i savršeni učinak od isto toliko pobjeda, od čega 15 puta nokautom. Zastrašujuće velik u ringu (206 cm) i valuevskog raspona ruku od 216 centimetara (Vladimir Kličko ima deset manje). Fury ima dogovorenu borbu protiv Davida Hayea u veljači. Pobijedi li, eto odskočne daske u sami vrh potencijalnih izazivača.

DENIS BOJCOV, RUSIJA, 27 godina

U tjelesnom smislu prilična Povjetkinova kopija, ali još brži i raznovrsnijih udaraca. Bojcova publika obožava jer se voli potući puno više nego taktičkim savršenstvom izbjegavati rizik primanja udaraca. Za sada se njegov stil pokazuje ispravnim i isplativim jer je nanizao 33 pobjede u jednako toliko mečeva (26 KO). Iako je tukao Maddalonea, jako mu nedostaje pravog iskustva, pogotovo iskustva boksanja 12 rundi.

Ako ga gledate očima Kličkovih promotora, on je idealan sljedeći protivnik. Statistički sjajan, nedovoljno iskusan, dolazi s velikog tržišta i realno je pobjediv. Tri prve odlike dovoljne su da ga gurnu naprijed, a onda treba dokazati kako ova četvrta nije točna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider