FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr

Osječanin Ivan Zidar spreman iskoristiti veliku priliku!

Ivan Zidar je 22-godišnji osječki kickboksač koji će nastupiti u prvom meču programa FFC 11 eventa koji se u Osijeku održava 4. travnja u Sportskoj dvorani Gradski vrt...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovaj momak je sretan zbog pružene prilike te vjeruje da će mu domaća publika pomoći da ostvari veliku pobjedu.

Najveći uspjeh Ivana Zidara u dosadašnjoj karijeri bio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske do 63 kilograma u low kick disciplini na prvenstvu koje se održalo u Šibeniku. Taj uspjeh donio mu je put na svjetsko prvenstvo u Brazil gdje je odradio sjajan prvi meč, no nakon toga idući izgubio u neizvjesnoj borbi.

"Zadovoljan sam prvom borbom budući da sam pobijedio favoriziranog Kazahstanca, dok drugim mečem ne mogu biti zadovoljan jer sam ga izgubio za svega nekoliko udaraca. Sve je to škola i treba krenuti dalje", rekao je 'Ziđo' o nastupu u Brazilu.

Za jednog tako mladog borca sigurno puno znači poziv u FFC, tj. nastup na tako visokoj razini, što je i borac sam priznao:

"Poziv mi puno znači, jer FFC svakim danom sve više raste i mi borci imamo priliku dokazati se i vidjeti gdje smo zapravo. Kada je poziv došao sâm sam sebi rekao kako je to prava stvar i prilika da se pokažem i dokažem."

Protivnik mu je Samuel Hadzima iz Slovenije, kojeg je Ivan već provjerio.

"Znam da je čvrst i eksplozivan borac, a takav sam i ja. Biti će to meč s puno tempa i akcije", rekao je, a onda dodao i nešto o samoj činjenici da nastupa pred osječkom publikom:

"Trema je uvijek tu, no ja vjerujem da će ovog puta to što nastupam pred svojom publikom pomoći i jedva čekam meč."

Ivan je član obrambenih snaga RH i trenutno je na obuci u Požegi, što bi trebalo značiti da je kondicijski u vrlo dobrom stanju, a iako nema dovoljno borilačkih treninga, vjeruje da je i u tom aspektu spreman.

"Kondicijski sam u jako dobrom stanju, a borilačke treninge održavam kroz mečeve kojih sam imao čak šest u posljednjih mjesec i pol dana", potvrdio je Ziđo svoju spremu i vjeru u dobar nastup.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider