FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Četiri velika naslova

Najuspješnija žena Balkana: Ostvarila povijesni uspjeh!

Šibenska boksačica Nives Radić ostvarila je povijesni uspjeh...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šibenska boksačica Nives Radić ostvarila je povijesni uspjeh. U samo godinu dana osvojila je četiri velika naslova u tri različite discipline što dosad nitko na svijetu nije napravio.

Posljednju zlatnu medalju osvojila je prije tri dana u Kini gdje je postala svjetska prvakinja u savate boksu. Ovo je njena priča o uspjehu. Tek što je stigla iz Kine odmah je ušla u ring. Na svjetskom prvenstvu u savate boksu Nives se okitila zlatom.

„Suci su odlučili u moju korist jer sam stvarno ostavila srce tamo. Lijep je osjećaj, nekako sam lipo zaključila sezonu“, kaže Radić.

A bila je to sezona iz snova. U samo godinu dana osvojila je četiri velika naslova: europska je prvakinja u full contactu, europska i svjetska prvakinja u low kicku, i od nekidan prvakinja svijeta u savate boksu.

„Jednostavno je nezabilježeno da netko u jednoj godini osvoji toliko titula, nije nam stvarno to poznato ali jedno što sigurno mogu reći je da je najuspješnija žena s Balkana koja je uopće nastupala u ringovnim disciplinama“, kaže Damir Lambaša, trener Nives Radić i kickboxing kluba "Dalmatino".

Savate boks njena je nova zanimacija. Počela je trenirati iz znatiželje i postala svjetska prvakinja.
„Tehnike su puno drugačije, dres je drugačiji, bori se u trikou, bori se u tenisicama, ne smije se koristiti štitinici u finalu nikako za noge znači udara se tenisicama po golim nogama, tehnike ruke su iz klasičnog boksa“, ističe Radić.

U novoj disciplini nema joj ravne.
„U francuskom boksu bila bi njihov nacionalni heroj. Međutim, Nives je imala dosta ponuda za otići vani, sada ništa od toga nije opcija“, zaključio je Lambaša.

Dvadesetosmogodišnja Šibenčanka ni sama ne zna koliko je medalja osvojila. Ona kaže živi za ring. Što je vodi?
„Ljubav, jednostavno volim ovaj sport. Najveća podrška? Obitelj“, poručuje.

No, Nives tu ne staje. Idući cilj je - olimpijska medalja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider