FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakularne borbe

VIDEO - 'Najbolji FFC do sad: U Osijek se vraćamo sigurno!'

Puna dvorana u Osijeku u petak navečer zaista je uživala u 12 borci u sklopu FFC11 spektakla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U MMA dijelu eventa gledatelji su imali priliku vidjeti šest sjajnih borbi, a svi pet hrvatskih boraca koji su nastupili u ovom dijelu došli su do pobjeda. Naravno, najsnažnije je odjeknula briljatna pobjeda Stipe Bekavca nad favoriziranim Eddijem Sanchezom. U kickboks dijelu sjajnog FFC11 eventa u Osijeku, hrvatski su borci nastavili jedna ko uspješno, a Igor Jurković je slavio fantastičnom pobjedom. Zanimljivu borbu odradili su i Shkodran Veseli i Stevan Živković gdje je na kraju slavio albanski borac.

VIDEO: Bekavac ekspresnim nokautom sredio Sancheza, dominantni Jurković!

Nakon eventa održana je i konferencija za medije na kojoj su vidno oduševljeni prisustvovali predsjednik FFC-a Orsat Zovko, glavni urednik FC-a Marko Petrak te borci i pobjednici Stipe Bekavac, Igor Jurković, Ivica Tadijanov i Saša Milinković. Dečki su bili oduševljeni što su se i na ovoj konferenciji ponovno našli u istom sastavu, pa im se na poziv g. Zovka pridružio i Ivan Zidar koji je konferenciju pratio s predstavnicima medija.

Ne skrivajući oduševljenje Zovko je otvorio konferenciju: "Ovo je stvarno najbolji FFC do sad. Sve nam se posložilo - rezultati, produkcija, publika, puna dvorana... Želim da svaki FFC bude kao ovaj u Osijeku, ne treba ništa bolje. Ovo je najbolji FFC do sad."

Favorit Igor Jurković, kao što je i bilo očekivano, prilično je brzo odradio meč protiv Kaluđerovića iz Srbije. Igor je to prokomentirao: "Kaluđerović je opasan borac i nije za podcijeniti. Kao što ste vidjeli u prvoj rundi, mislio sam da ću ga dobiti koljenom, a dobio sam njegov više 'lucky punch' koji me malo uzdrmao. Međutim, nisam to pokazao i dalje sam nastavio biti koncentriran. Završio sam meč kao što je bilo u planu i kao što su najavljivali. Na sreću, nemam nikakvih ozljeda što je dobro jer imam meč u Denveru 3. svibnja."

Hrvatski borac Stipe Bekavac u MMA dijelu eventa nokautirao je favorita i bivšeg UFC borca Eddieja Sancheza. Stipi je ovo najveća pobjeda i najveći korak u karijeri. "Pitali su me na press konferenciji prije ove što mislim o Sanchezovoj izjavi da će me napast i da će to biti rat u ringu. Rekao sam na to da to meni odgovara, ako tako bude. I tako je bilo. On je krenuo agresivno i evo što se dogodilo. Jest da je bila malo nezgodna situacija u parteru... Neko moje bježanje gdje mi je on završio polu na leđima. Izvukao sam se i sve ostalo je povijest. Sve je išlo na moju ruku, uzdrmao sam ga, smirio borbu i čekao samo kraj borbe i završni udarac. Pogodio sam ga. Osjetio sam njegovu snagu, bio je spreman, nije se puno uspuhao u toj izmjeni. Da se borba nastavila, bio bi rat. Ali eto, na moju sreću, ako to tako možemo nazvat, pogodio sam ga svojim zadnjim direktom i sve ostalo je povijest", rekao je Stipe.

Predsjednik FFC-a Orsat Zovko se samo na to dovezao riječima hvala za Sancheza rekavši da je Sanchez došao spreman i da je udarac koji mu je Stipe zadao težak te da je jedina moguća reakcija na njega spavanje: "Sanchez je bio razočaran, ali ono što se meni sviđa je to što je došao spreman i htio se potući. Sanchez će se i dalje boriti za FFC", najavio je Zovko.

Kada govorimo o osječkim borcima, glavna zvijezda večeri je zasigurno bio Saša Milinković. Saša je pokazao da je u vrhunskoj spremi i pobijedio opasnog Stefana Traunmullera iz Austrije koji je odmah pokazao da nije dobar samo u hrvačkim tehnikama, nego je odmah na počeku izveo jedan direkt i high kick koji je izgledao dosta solidno. Saša je to obranio i na kraju meč završio 'trangle chokeom': "Drago mi je što smo u istom sastavu i na ovoj pressici poslije eventa. A što se tiče svih tih komentara da sma glavna domaća zvijezda... Pogledajte Tadijanova kako izgleda. On se potukao puno više nego ja. Drago mi je što sam dobio Traunmullera, rekli su mi da je respektabilan protivnik. Ozbiljno sam to shvatio, a imao sam naravno i golem pritisak u Osijeku", rekao je Saša.

Saša je također imao samo riječi hvale za ljude koji stoje iza eventa: "Moram reći hvala g. Orsatu, ovo je stvarno vrhunac profesionalizma. Apsolutno sve, kad uđete zu svlačionicu tu ništa ne nedostaje. Sve stoji posloženo, ne možeš se žaliti ni na jedan detalj."

Saša nije bio jedina osječka zvijezda koja se istakla na eventu. Ivica Tadijanov koji je otvorio MMA dio večeri protv zaista neugodnog protivnika Marcina Prachina. Imali su teško borbu u kojoj su u jednom trenu obojica ostali bez snage, no Ivica je dokazao da je hrvački ipak nadmoćan, a Prachino da je zaista ozbiljan protivnik. „Htio bih zahvaliti i organizatoru i svima koji su došli ovdje u Osijek. Nadam se da nisam razočarao i da sam dobro otvorio priredbu te da je bio šou: "Nisam bio umoran, stvarno sam se dobro osjećao. Bio je pritisak velik, svi su očekivali pobjedu. Protivnik je bio neugodan, baš čvrst udarač."

Ivan Zidar je odradio sjajan meč, unatoč krizi u drugoj rundi kad je dobio udarac u jetru: "Bilo je krvavo kao što sam i najavio da će biti. Prvu sam rundu dobio čisto, a onda me on u drugoj sasjekao u jetru i to sam moram izdržati. Na kraju sam bio bolji i dobio meč. Ukratko, to je to."

Na pitanje novinara hoće li se FFC i nagodinu održati u Osijeku g. Zovko je prokomentirao: "Za ni jedan grad nismo sigurni hoće li se u njemu nagodinu održati FFC, ali za Osijek jesmo. Bez obzira na to koliko će se gradova mijenjati, Osijek ostaje. Osijek ostaje sigurno kao jedna od glavnih destinacija FFC-ja."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider