FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrvatska reprezentacija

'MMA Liga Prvaka': 16 zemalja u Europskoj MMA ligi!

Čini se da je sve spremno za najveći MMA pothvat u Europi. Čak 16 zemalja sa svojim MMA reprezentacijama sudjelovat će u europskoj MMA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čeka se još službena potvrda, ali iz to je zapravo samo formalnost i pitanje dana. Nakon što se bliže posljednje priredbe druge sezone hrvatske MMA lige, paralelno posljednjih mjeseci se završavaju i posljednji dogovori i pregovori oko gigantskog projekta europske MMA lige.

>> Prognoze za superfinale: Evo koga prvaci vide kao pobjednike u subotu

>> Najveća razočaranja i najveća poboljšanja MMA lige!

Cijeli sustav je posložen na iznimno zanimljiv način, da objasnimo u najkraćim crtama. 16 država sudjelovat će sa svojim reprezentacijama u ovoj ligi. Znači svaka država će imati pet MMA reprezentativaca. Najboljih boraca u lakoj, velter, srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji.

S obzirom da je slobodna borba najbrže rastući sport na svijetu i u Europi je sličan trend. Samo se u Hrvatskoj prve sezone na MMA ligi prijavilo 68 boraca, već godinu dana poslije bilo ih je 139.

Reprezentacija protiv reprezentacije

Europska liga trebala bi krenuti od iduće godine. Turnirskim sistemom, borile bi se reprezentacije protiv reprezentacija. U pet mečeva, kroz pet kategorija imali bi pobjednika. Hrvatsku reprezentaciju činit će pobjednici superfinala MMA lige koje ćemo znati u prosincu. U superfinalu borit će se pobjednici od prošle i od ove sezone. Ulog je tako osim pobjede i novca i mjesto u reprezentaciji.

Europska liga će zasigurno postati veliki mamac za najveće svjetske organizacije. U pitanju je ogromno tržište jer kao reprezentacije će sudjelovati i Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Nizozemska, Austrija, naravno i zemlje iz naše regije Srbija, Bih, Mađarska itd...

Ono što je najveći plus je da će se prve borilačke priredbe održavati u Zagrebu, u Draženovom domu kao i do sada. Only Men Stuff je slobodnu borbu podigao na veću profesionalnu razinu u Hrvatskoj, što je prepoznato u Europi. Uz vrlo dobru posjećenost i odličnu gledanost na Novoj TV, organizatori vjeruju da je europska MMA liga projekt koji će oduševiti sve ljubitelje slobodne borbe.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider