FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tamo se proslavio

'Cro Cop' otkrio kako je završio u Japanu: 'Pokaži im da su te prerano umirovili'

Mirko Filipović objavio je da se vraća u ring, onakav u kakvom se proslavio kao Grand Prix pobjednik Pridea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petnaestak mjeseci nakon sjajne pobjede nad Gabrielom Gonzagom, tehničkim nokautom u trećoj rundi, u borbi za koju se vjerovalo da mu je posljednja u karijeri, Mirko Filipović objavio je da se vraća u borilište. No ovaj put ne u kavez, već u ring, onakav u kakvom se proslavio kao Grand Prix pobjednik Pridea.

A baš su ostaci Pridea, organizacije koju je neprijateljskim preuzimanjem uništio američki UFC, poslužili kao temelj za pokretanje nove japanske organizacije boraca slobodne borbe. Ona se zove Rizin i nastala je 2015., a osnovao ju je predsjednik ugašenog Pridea Nobuyuki Sakakibara.

Zajedno sa svojim prijateljem i boksačkim trenerom Stipom Drvišem, Cro Cop je u Japan otputovao inkognito.

Doduše, kada je u frankfurtskoj zračnoj luci počeo ismijavati najnoviju maniju zvanu Pokemon Go, i potom to objavio na svom Facebooku, mnogim njegovim fanovima postalo je sumnjivo. Jer, poznato je da Mirko nerado putuje i to čini jedino ako baš mora, odnosno ako su u pitanju obveze.

A Mirko je pristao boriti se u otvorenoj kategoriji na Grand Prixu nove organizacije koja je u svoje redove privukla i Brazilca Wanderleija Silvu, Japanca Kazuyushija Fujitu, ali i divovskog Estonca Baruta Kaita, jednog od rijetkih Europljana koji su gradili karijeru sumo borca.

I Silva i Fujita borci su s kojima se Cro Cop brutalno obračunao pa bi se na račun priče o uzvratu mogao graditi publicitet uoči eventualnog novog međusobnog ogleda s hrvatskim gladijatorom koji bi prvi put mogao nastupiti već u rujnu.

Na presici u Roppongi Hills Clubu Cro Cop se pojavio na opće iznenađenje prisutnih novinara i poklonika slobodne borbe kojima je postalo jasno tko je borac iznenađenja tek kada su krenuli taktovi Cro Copove “entrance” glazbe “Wild Boys”. Nakon što je prisutne pozdravio na japanskom, zvijezda presice nasmijala je nazočne:

„Krenuo sam u lov na Pokemona i završio u Tokiju. Negdje oko jedan iza ponoći na raskršću Ropongi naletio sam na gospodina Sakakibaru koji me pozvao da budem gost na ovoj presici. S obzirom na to da sam bio u sportskoj odjeći, on me odveo u trgovinu, kupio mi odijelo i fine cipele i eto mene pred vama.“

Nakon gromkog smijeha nazočnih, Mirko se uozbiljio i kazao:

„S obzirom na to da sam imao sjajan odnos sa Sakakibarom za vrijeme Pridea, nisam ga mogao odbiti. Uostalom, nisam prestao intenzivno trenirati, a i lijepo je biti u društvu starih prijatelja, ali i ljudi s kojima sam se borio. U Japanu se uvijek dobro osjećam.“

Nakon toga šef Rizina Sakakibara morao je odgovoriti na neizbježno pitanje, a to je što je s Cro Copovim ugovorom s UFC-om i dvogodišnjom suspenzijom Antidopinške agencije?

„Mirkov ugovor s UFC-om je razriješen, sva nužna procedura je obavljena, sve su veze sada čiste, nema nikakvog spora između dviju organizacija i Mirko može nastupati za Rizin.“

O problemu suspenzije rečeno je pak da je Rizin dobio pismo od USADA-e u kojem se kaže da se njihova suspenzija odnosi samo na borbe u UFC-u s kojim ta agencija ima ugovor.

Na sve to Cro Copovi poklonici većinom su reagirali s oduševljenjem, a neki i porukama:

"Znao sam da ćeš se vratiti. Pokaži im da su te prerano umirovili."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider