FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pobjeda za Ukrajinu

Kličko uvjerljivo obranio naslov: Težak nokaut Leapaija!

Vladimir Kličko obranio je naslov prvaka svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vladimir Kličko nokautom u petoj rundi svladao je Alexa Leapaija i tako obranio titule po WBO, IBF, WBA i WBO verziji.

Za razliku od borbe s Rusom Povjetkinom u Moskvi prije pola godine koja je potrajala svih 12 rundi, Kličko je protiv Leapaija imao puno lakši posao.

Već u prvoj rundi sudac Eddie Cotton brojao je Leapaiju nakon nekoliko vezanih udaraca Klička, a potpuna dominacija Ukrajinca nastavila se i u drugoj, trećoj te četvrtoj rundi.

Početkom pete runde Leapai je ponovno završio na podu, ali se nakon brojanja pribrao i vratio. Nije izdržao dugo, a kobnom se pokazala serija lijevih krošeja i direkata, poslije koje je Leapai bespomoćno završio na podu, a Cotton nije imao izbora i označio je kraj borbe.

"Slava Ukrajini! Nije mi bilo lako posljednjih dana, često sam mislima bio u domovini. Nadam se mirnom političkom rješenju situacije", poručio je Kličko nakon borbe uoči koje je najavljivao kako će pobijediti za Ukrajinu. Inače, bila mu je to 62. pobjeda u karijeri, 53. nokautom, uz samo tri poraza koja ima.

"Pravi je prvak. Sjajan borac", rekao je nakon meča vidno uzdrmani Australac, koji Ukrajincu nije zadao nijedan pošteni udarac, ali je zato zaradio milijun i pol američkih dolara.

Nastavi čitati

Nastavi čitati