FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Mljeo sve do kraja

VIDEO Kako je široj javnosti nepoznati 27-godišnji Rus bacio Nijemce u očaj

Fedor Chudinov novi je boksački prvak svijeta po WBA federaciji u super srednjoj kategoriji. Iako je za protivnika imao bivšeg četverostrukog prvaka svijeta, Felixa Sturma, Rus je u Frankfurtu bio bolji nakon 12 rundi.

Natiskalo se 15 tisuća navijača u frankfurtski Festhale. 36-godišnji Felix Sturm je iza sebe imao iskustvo, kvalitetu, velike pobjede, navijačku podršku, ali i prvi put se borio u super srednjoj kategoriji do 76 kilograma i protivnik je široj javnosti bio nepoznati 27-godišnji Rus Fedor Chudinov.

VIDEO Chudinov sredio Sturma za svjetski naslov u super-srednoj kategoriji!

Već prva runda je pokazala solidan ritam i tijek meča. Rus je radio istim tempom, ne bježeći, a Sturm nešto više pogađao. I tako iz runde u rundu, do polovice meča.

A onda je Rus, koji je samo jednom u dosadašnjih 12 mečeva u karijeri boksao 10. rundi, krenuo pogađati sve više.

Krajem devete runde Sturm je čak i zateturao, iako sudac Rafael Ramos to nije brojao, čini se da je Sturma spasio gong.

Sturmu je palo samopouzdanje, nije radio dovoljno, a Chudinov je i dalje mljeo. Dobio je gotovo svaku sljedeću rundu, a posljednje trenutke su proveli bez garda. Nekoliko sjajnih razmjena, no pobjeda je zasluženo otišla u ruke Fedora Chudinova. Podijeljenom sudačkom odlukom, Chudinov je postao prvak svijeta u super srednjoj kategoriji po WBA federaciji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider