FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte reakcije

Izvrsni FFC 12: 'Nemam riječi. Fabjan zaslužuje nadimak 'Slovenski Rocky'

Na sinočnjem FFC12 eventu koji se održao u ljubljanskoj hali Tivoli u glavnoj borbi MMA dijela eventa Dion Staring je savladao Tomaža Simoniča, a vrijedi spomenuti da su i sva tri hrvatska borca došla do pobjede u prvoj rundi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od MMA dijela eventa u kojem su sve borbe završile prekidom, jedna borba KB dijela ipak je završila sudačkom odlukom. Između ostalih pet vrijedi spomenuti pobjedu Paula Daleyja nokautom protiv do tada sjajnog Mirana Fabjana, kao i Mladena Kujndžića fantastično plasiranim udarcem u jetru Dženana Poturka.

FFC spektakl u Ljubljani: Pogledajte brutalne nokaute i sjajne borbe Hrvata

Nakon izvrsnog FFC12 eventa u hali Tivoli u Ljubljani održala se i konferencija za medije na kojoj su bili prisutni predsjednik FFC-a Orsat Zovko, glavni urednik FC-a Marko Petrak, te borci Miran Fabjan, Paul Daley, Dion Staring, Denis Chorchyp, Samo Petje i Teo Mikelić.

Orsat Zovko, predsjednik FFC-a, otvorio je konferenciju riječima:

„Moram vam otkriti jedan detalj koji ne znate. Miran Fabjan je jako bolestan. Poslao nam je nalaze. 99 posto boraca bi otkazalo borbu i otišlo odmah na operaciju. Rekao mi je: 'Molim vas, Paul je jedan od najboljih boraca svijeta. Nemojte otkazati borbu, borit ću se na vlastitu odgovornost.' Iskreno, to je vrlo rijetko u ovom sportu jer ljudi kalkuliraju. I rekao sam vam prije da ovo nije prvi put. Miran se borio za FFC nekoliko puta ne potpuno spreman, znao je biti ozlijeđen, a prihvaćao je pozive na borbu u zadnji tren. A sad je tjedan dana prije borbe saznao da je ozbiljno bolestan i da mora hitno na ozbiljnu operaciju. Rekao je da se želi boriti s Paulom jer je Paul jedan od najboljih boraca na svijetu. Nemam riječi. Mislim da će se Paul složiti da Miran zaslužuje nadimak 'Slovenski Rocky'“.

Na to se potvrđujući nadovezao i sam Paul Daley čije ushićeno slavlje pobjede publika i nije najbolje dočekala:

„Miran je vrlo jak tip i zaslužuje nadimak „Slovenski Rocky“. Imam ga kao prijatelja na Facebooku. Katkad ja 'lajkam' njegove komentare, katkad one moje. Pogotovo prije borbe. Nisam znao situaciju s njegovim zdravljem. Publika je loše reagirala na moje slavlje, ali htio sam nešto pružiti publici. Platili su za zabavu i htio sam učiniti nešto drukčije, no ispričavam se jer nisam znao za Miranovo zdravstveno stanje. Miran je održao svoju riječ, neki mu pripisuju prvu rundu. Ima sjajnu taktiku i prednji mu je udarac nogom vrlo učinkovit. Odličan je borac. Jedan od najboljih s kojima sam se borio u zadnje vrijeme. Jači je nego što sam očekivao. Ima sjajnu tehniku. Ispričavam mu se, ali bio sam jako sretan što sam pobijedio.“

Međutim, Miran se junački držao i prokomentirao je svoj poraz ovako:

„Ja sam u ovoj borbi bio 10o posto. Problem koji imam s nogom nije utjecalo ni na dan mog treninga. Bio sam 100 posto u ovome. Paul Daley je pobijedio jer je bolji borac. Kraj priče. Htio bih se ispričati na svim ružnim riječima. To je samo zabava. Nadam se da će se FFC vratiti u Sloveniju jer Slovenija treba ovakav event. Borci poput Sama Petjea trebaju ono što sam ja imao i što imam. Samo je danas bio izvrstan. On je sljedeća slovenska zvijezda.“

Nakon Mirana se prisutnima obratio Denis Chorchyp čiji je meč po nekima bio meč večeri. To je bio njegov revanš protiv Dariana Paladina od kojeg je prvi puta izgubio nokautom, a ovoga je puta bilo zaista vrlo napeto i tijesno kod odluke o pobjedniku.

„Bilo je to vrlo emotivno za mene. Nakon devet mjeseci sam ponovno stupio u ring. Radio sam na rukama jer su mi noge dobre. Puno sam radio na rukama. U ringu to nije ispalo kako sam to planirao. Pobijedio sam na bodove i bolji sam borac nego prije devet mjeseci“, rekao je Chorchyp.

Jedna od zvijezda večeri bio je i mladi slovenski borac i nova nada Samo Petje. Samo Petje je ostvario nekoliko pobjeda u nizu i to jednu od njih na Gloryju u Zagrebu, a sada se opet dokazao protiv još opasnijeg protivnika.

„Prvo bih zahvalio g. Orsatu i Marku koji su mi omogućili da se borim u FFC-u“, rekao je Samo. „Bio sam zaista spreman, vjerojao sam u sebe i ovo mi je sedmi nokaut za redom.“

Pobjednik glavne borbe MMA eventa bio je Dion Staring koji se također obrati medijima s nekoliko riječi nakon što je ekspresno završio domaćeg borca Tomaža Simoniča:

„Gledao sam Tomaževe borbe i radili smo na taktici. Sve smo isplanirali. Trener mi je dao sjajne savjete i odradio sam svoj posao. Razgovarao sam s g. Orsatom o budućnosti i spominjao se pojas, a to mi je definitivno cilj.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider