FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Večer za pamćenje

FFC spektakl u Ljubljani: Pogledajte brutalne nokaute i sjajne borbe Hrvata

U Ljubljani je održan Final Fight Championship 12 koji je donio brojne nastupe odličnih boraca te pregršt nokauta i prekida…

Nakon Osijeka, Final Fight Championship je stigao u Ljubljanu. Fight card je, kao i u Hrvatskoj, bio podijeljen na MMA i kickboxing dio večeri.

Uvjerljiv nastup i sjajna pobjeda hrvatskog borca Antuna Račića. Nakon minute ispitivanja snaga, Račić je izveo jedno lijepo i snažno bacanje te pokušao polugom riješiti pitanje pobjednika.

Račić je do kraja runde nastavio istim tempom, a onda je 15 sekundi prije kraja runde naglo ustao i izveo brzu tranziciju u 'armbar' položaj i prisilio protivnika na tapkanje.

Ivan Trušček došao je do svoje 25. pobjede u karijeri impresivno svladavši austrijskog borca Michaela Pfundera, koji je prihvatio borbu samo 24 sata prije FFC-a 12, budući da prvobitni Truščekov protivnik, Oleg Bagov nije uspio ishoditi svu dokumentaciju.

Borba je započela u 'stand upu', no nakon što je Trušček prvi put srušio svog protivnika, započeo je s ground n' poundom iz stojeće pozicije. Tako je i dočekao jedan Pfunderov pokušaj ustajanja te to iskoristio za hvatanje i austrijski borac je bio prisiljen tapkati.

Do uvjerljive pobjede došao je i američki borac Dion Staring, koji nije ništa htio prepustiti slučaju te je završio slovenskog predstavnika sredinom prve runde. Nakon nekoliko odličnih ground n' pound udaraca te soccer kickova, borba je završila u parteru, a nakon što sudac Klarić seli borbu na centar Staring hvata Simoničevu ruku i završava borbu americanom.

Jedan od najboljih poteza večeri izveo je Mladen Kujundžić koji je ekspresnim nokautom sredio Dženana Poturka. Hrvatski borac praktično se nije ni oznojio.

U najiščekivanijoj borbi večeri Miran Fabjan je nešto bolje otvorio meč i u prvoj rundi zadao više udaraca od Daleyja. No, Englez je krenuo agresivnije u nastavku i probudio borbu, što se kasnije pokazalo ključnim. Fabjan je prihvatio otvorenu borbu Paula Daleyja u stilu 'Rockyja' te ga je to ubrzo koštalo poraza. Engleski borac je na kraju slavio nokautom u drugoj rundi.

FFC 12 – Ljubljana, rezultati:

MMA

Luka Jelčić pobijedio Krasimira Georgieva – nokaut (1. runda)

Antun Račić pobijedio Zoltana Turija – poluga na ruci (1. runda)

Ivica Trušček pobijedio Michaela Pfundera – gušenje (1. runda)

Bor Bratovž pobijedio Davida Zawadu – gušenje (1. runda)

Viktor Halmi pobijedio Primoža Vrbinca – nokaut (2. runda)

Dion Staring pobijedio Tomaža Simoniča - americana (1. runda)

FFC

Mladen Kujundžić pobijedio Dženana Poturka - nokaut (1. runda)

Elmir Mehić pobijedio Roka Štrucla – prekid (2. runda)

Samo Petje pobijedio Kevin Hesselinga – nokaut (1. runda)

Denis Chorchyp pobijedio Dariana Paladinža - jednoglasna odluka sudaca

Teo Mikelić pobijedio Mirka Vorkapića – prekid (1. runda)

Paul Daley pobijedio Mirana Fabjana – nokaut (2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider