FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kazna za 'kralja cigana'

Skandalozna odluka IBF-a: Furyju oduzeli pojas osvojen protiv Klička, on ga bacio u WC!

Svjetski boksački prvak Tyson Fury je nakon šokantne vijesti pojas prvaka bacio u WC školjku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanskom boksaču Tysonu Furyju, prvaku u teškoj kategoriji po verzijama IBO-WBA-WBO-IBF, nakon pobjede nad Ukrajincem Vladimirom Kličkom, oduzet je pojas IBF.

Bez pojasa po IBF verziji Tyson Fury je ostao jer je pristao na uzvrat s ukrajinskim boksačem umjesto da prihvati izazivača kojeg mu je odredila Međunarodna boksačka federacija.

"Istina, oduzet mu je pojas IBF", potvrdio je predsjednik IBF-a Lindsey Tucker za BBC.

"Naš izazivač je bio Vjaćeslav Glazkov, ali je Fury odlučio to zanemariti i potpisati klauzulu o uzvratnom meču s Vladimirom Kličkom", objasnio je Tucker.

Ova odluka ne znači da je Fury više nije svjetski prvak - on i dalje ostaje najbolji i nositelj pojasa u WBA, WBO i IBO verzijama - ali bi mogla imati dalekosežne posljedice za budućnost najboljih boksača.

Hoće li i ostale federacije krenuti tragom IBF-a?

Naime, već su se pojavile špekulacije kako bi, poput IBF-a, i ostale federacije mogle uvjetovati nositeljima pojasa svoje kandidate čime bi situacija postala iznimno komplicirana.

Podsjećamo, samoprozvani 'Kralj Cigana' pripredio je iznenađenje 28. studenog u Duesseldorfu kada je pobijedio na bodove Klička koji za poraz nije znao od 2004.

"Ukrajinac je 2. prosinca zatražio uzvrat od Furyja, kako je i predviđeno ugovorom, a pojedinosti o meču bit će naknadno dogovorene", izjavio je Kličkov menadžer Bernd Boente, iako je Furyjev trener ranije ovaj mjesec izjavio da bi se uzvrat mogao održati u svibnju iduće godine na Wembleyju.

Nakon što je saznao vijest Fury je pojas prvaka IBF federacije bacio u WC školjku i objavio fotografiju na Twitteru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider