FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Odvojiti 'žito od kukolja'

Hrvatska MMA liga osudila gnjusan čin: Kick-boksači osumnjičeni!

Hrvatska MMA liga u priopćenju za javnost najstrože je osudila gnjusni čin silovanja 22-godišnje djevojke za koji se sumnjiče poznati kick-boksači...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Hrvatska MMA liga najstrože osuđuje gnjusni čin silovanja 22-godišnje djevojke za koji se sumnjiči braću Z.B. (22) i I.B. (23). Poznatim kick-boksačima jučer je određen jednomjesečni pritvor.

Hrvatska MMA liga želi jasno reći kako se spomenuta dvojica nisu nikada borili u našoj organizaciji te da ne pripadaju hrvatskoj MMA zajednici, već su se u pojedinim organizacijama borili po pravilima kickboxinga.

Svijet borilačkih vještina, a posebice MMA zbog svoje popularnosti, često se povezivalo s različitim nasilničkim radnjama, nekad opravdano, nekad zlonamjerno neistinito.

U svakom sportu, u svakoj ljudskoj aktivnosti uopće, treba se nastojati odvojiti "žito od kukolja", pa tako i u svijetu MMA-a.

Ono što Hrvatska MMA liga želi postići je dati priliku mladim sportskim nadama da stasaju u respektabilne borce, ali i časne sportaše te ljude.

Za sudjelovanje u Hrvatskoj MMA ligi, između ostaloga, potrebna je i potvrda o nekažnjavanju čime želimo napraviti jasnu distinkciju između sportaša i uličnih nasilnika koji ne pripadaju discipliniranom svijetu jednog od najzahtjevnijih sportova današnjice.

Također, stav Hrvatske MMA lige od naših početaka bio je jasan – svaki istup borca Hrvatske MMA lige koji iskače izvan okvira hrvatskih zakona, organizacija MMA lige najstrože osuđuje i trenutno diskvalificira iz daljnjeg natjecanja.

Još jednom osuđujemo svako nasilje, pozdravljamo rad hrvatske policije i napominjemo da borci Hrvatske MMA lige svoje borilačke vještine pokazuju unutar MMA kaveza, a ne van njega“, stoji u priopćenju, a Goran Husić, direktor Hrvatske MMA lige, dodaje:

„U Hrvatskoj MMA ligi predani smo mješovitim borilačkim vještinama i časnom sportskom ponašanju te ćemo se i dalje truditi da se u našim redovima nalaze isključivo sportaši. Žalosti nas što pojedini mediji isključivo zbog atraktivnosti svojih naslova tako olako koriste sintagmu 'MMA borac' te bi nam bilo drago da prije takvih kvalifikacija provjere činjenice koje objavljuju jer tim općenitim napisima bacaju ljagu na cijelu MMA zajednicu te poštene momke koje predano treniraju“, izjavio je Husić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider