FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Apsolutna dominacija

Hrgović obranio WBC naslov: Rasturio protivnika kojeg nisu nokautirali ni Kličko ni Fury

Suparnika je gazio i slomio tempom i na oncu je potpuno zasluženo slavio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je naslov interkontinentalnog prvaka po verziji WBC svladavši na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca, u zagrebačkom Domu Dražena Petrovića Amerikanca Kevina Kingpina Johnsona.

Od samog početka Hrgović je serijama udaraca obasipao 39-godišnjeg Johnsona i to je nastavio činiti svih osam rundi, ali je Amerikanac sve izdržao i pokazao zašto ga svojevremeno nisu mogli nokautirati niti Vitalij Kličko, a ni Tyson Fury. U drugoj rundi je Hrgović snažnim desnim krošeom oborio Amerikanca, sudac mu je počeo brojati, ali ga je nokauta spasio gong i istek runde.

Holloway u veličanstvenom meču ispalio preko 450 udaraca i obranio naslova UFC prvaka UFC 231 Holloway - Ortega (Foto: GOL.hr) Nokaut Thiaga Santosa Gušenje Gunnara Nelsona +6 Nelson udara laktom

Hrgoviću je ovo sedma pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi.

"Svo poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao dokraja i jednostavno nije htio pasti", kazao je 26-godišnji Hrgović nakon pobjede.

Johnson je uskočio kao zamjena za ovaj meč nakon što je prije nekoliko dana odustao Ekvadorac Ytalo Perea, a ovo mu je bio 12. poraz u 45. borbi.

U borbi prije Hrgovića, hrvatska boksačica Ivana Habuzin je na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedila srpsku Mađaricu Evu Bajić i uzvratila joj za poraz prije pet godina. Habazin (29) je ubilježila svoju 20. profesionalnu pobjedu u 24. meču.

Scena kao u horor filmu: Ovo je bio jedan od najkrvavijih završetaka borbe u povijesti UFC-a Gušenje Gunnara Nelsona Nelson udara laktom Krv curi iz čela Oliveire +3 Nokaut Thiaga Santosa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider