FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Ovo sam dugo želio'

Filipovićevi posljednji sati uoči Gonzage: "Došao sam po osvetu"

Mirko "Cro Cop" Filipović večeras u Krakowu ima uzvratni okršaj protiv Gabriela Gonzage, čovjeka koji ga je prije osam godina brutalno nokautirao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Cro Cop" je 2007. doživio najteži poraz u karijeri. Gabriel Gonzaga ga je dvije minute tukao laktovima na podu, a zatim ga je 'high kickom' bacio u nesvijest. Bio je to jedan od najgledanijih nokauta u povijesti MMA-ja, no Filipović 8 godina kasnije ima priliku uzvratiti brazilskom gorostasu. 

 

Fight day!!!

Posted by Mirko Filipovic on Saturday, April 11, 2015

Cro Cop je bio gost intervjua za portal "The Star Phoenix" u kojem otkrio da mu nije ugodno vidjeti snimku Gonzaginog high kicka koji mu je odsjeo na glavi.

"To je nisko od promocije i mojeg šefa da prikazuju kako me udario u glavu.", rekao je Cro Cop sa smiješkom na licu.

"Na to gledam kao na normalnu stvar. Nije ugodno vidjeti kako te netko udari u glavu, ali to je sve dio posla. Platio sam cijenu. Nije to krivica UFC-a, već moja krivica. Ako me pitate volim li vidjeti tu snimku, ne volim. Dovoljno sam ju puta vidio. Točno znam što se dogodilo."

Filipović se u 41. godini vratio na veliku scenu, ali ne radi novaca, već prije radi poravnavanja starih računa.

"Ova borba je važna. Želim poraziti sve protivnike, ali ovaj meč mi je posebno važan jer sam izgubio od njega u prvoj borbi.", rekao je naš borac, koji ne voli uvijek odgovarati na novinarska pitanja, pogotovo kada, prema njegovom mišljenju, nemaju smisla.

"Gospodo molim vas. Držimo se ove borbe. Priče od prije Adama i Eve, otkad sam imao tri mjeseca, tko me naučio voziti bicikl i tako dalje, to ostavimo za neku drugu priliku. Razgovarajmo o ovoj borbi. Koga briga za Bellator? Bellator je prošlost.", rekao je na pitanje o budućem suparniku, no potom je ipak udovoljio sedmoj sili.

"Ponuda je bila na stolu, ali sam sretan što sam opet u UFC-u. Veselim se ovoj borbi. Želim pobijediti sve koji su me pobijedili i vrlo sam sretan što sam dobio priliku poravnati račun".

Pjesma s kojom Cro Cop svaki puta izlazi u ring je i dalje Wild Boys od benda Duran Duran.

"To je pjesma koju stvarno volim. Ljudi su je počeli povezivati sa mnom jer sam na nju ulazio u ring. Zbog toga je nikad nisam promijenio."

Ako ništa drugo, Filipović smatra da je u revanšu teže onom koji je slavio u prvom meču.

"Mislim da je teže onom koji je u prvom meču pobijedio. Mislim da je onom koji je izgubio lakše ući u meč jer će biti bolje pripremljen, pametniji, s većom željom i gladniji. Zbog toga sam tu. Da bih dobio svoju osvetu. Čak i ako podbacim, znat ću da sam pokušao. To mi je dovoljno."

Filipović na svoje mečeve nikada ne dovodi djecu i suprugu, a razlog tome je brutalnost ovog sporta. To se još jednom ispostavilo kao dobar potez, jer si ne želi priuštiti da ga djeca gledaju krvavog. To se nedavno dogodilo pri sparingu sa Stipom Miočićem.

"Obojica smo bili krvavi. U tom trenutku je moj mlađi sin došetao s drugog kraja dvorane. Bio sam stvarno uzrujan. Takve stvari se ne događaju u sportovima poput plivanja ili košarke. Tamo možeš dovesti svoju obitelj, ali ovo je nešto posve drukčije."

Hrvatska legenda će u rujnu napuniti 41 godinu i ima nekoliko ideja kako će mu izgledati život kad objesi rukavice o klin.

"Spavat ću do 11 sati, pa ću voditi pse u šetnju šumom, ići na piće ili dva, igrati karte u lokalnom kafiću, ali ne poker. Igramo neke domaće igre. Svjetski sam prvak u tim igrama.", dodao je Mirko Cro Cop Filipović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider