FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
Svjetska boks serija

Filip Hrgović i Hrvoje Sep nastupaju u Meksiku

U subotu rano ujutro po hrvatskom vremenu hrvatski boksački reprezentativci Filip Hrgović i Hrvoje Sep branit će boje Astana Arlansa u dvoboju Svjetske boksačke serije (WSB) protiv Mexico Guerrerosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mečevi u dvorani Foro Polanco u Ciudad Mexicu počinju u 3:50 ujutro u subotu, a u Hrvatskoj se mogu pratiti u izravnom televizijskom prijenosu na Fight Channelu ili preko streaminga na web stranicama WSB-a.

Hrgović i Sep boksali su u Ciudad Mexicu i prošle sezone u polufinalu WSB-a i obojica su tada bila uspješna. Superteškaša Hrgovića (+91 kg) u subotu čeka isti suparnik, Portorikanac Gerardo Miguel Bisbal, brončani na Panameričkim igrama 2011. Poluteškaš Sep (-81 kg) boksat će protiv Moldavca Petrua Ciobanua, brončanog s Europskog prvenstva 2013. u Minsku.

''Prošlosezonski meč protiv Bisbala bio mi je najteži u karijeri. Ne toliko zbog suparnika, koliko zbog nadmorske visine Ciudad Mexica od 2240 metara. Nenaviknut na takve uvjete, mislio sam da ću već nakon druge runde odustati, ali trener Leonard Pijetraj motivirao me da nastavim. Na kraju sam pobijedio Bisbala, no nakon borbe 15 minuta nisam mogao stajati na nogama. Tamo se zaista teško diše'', objasnio je 21-godišnji Hrgović (17-3 u WSB-u) uoči polaska u Meksiko.

Sepa u Foro Polancu vjerojatno čeka još teži posao, jer Ciobanu se na EP-u 2013. našao na pobjedničkom postolju, a hrvatski šampion stigao je do četvrtfinala. Njegova je prednost, pak, kudikamo veće iskustvo (13-6) u WSB-u, u kojem Moldavac ima samo jedan meč.

Napomenimo i da kazahstanska momčad Astana Arlans u sedam nastupa ove sezone u WSB-u ima pet pobjeda i da bi pobjedom u Ciudad Mexicu sasvim otvorila vrata doigravanja. Podsjetimo da je Filip Hrgović u svojoj četvrtoj WSB sezoni postigao dvije pobjede (protiv Kubanca Lardueta i Rusa Kuzmina), dok je Sep u fantastičnom i ravnopravnom meču izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka, Kubanca La Cruza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider