FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
U petak 26. rujna

FFC Futures 3 u Zagrebu: Brestovac, Delija, Truhan i najbolje FFC nade do sada!

Nakon dva vrlo uspješna FFC Futuresa, koja su se održala u ožujku i u svibnju u Opatiji, Final Fight Championship je naredna dva polufinalna turnira odlučio preseliti u Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvorana Sutinska Vrela u Podsusedu će 26. rujna ugostiti treći po redu Futures koji bi prema prijavljenim imenima trebao biti najkvalitetniji do sada.

Format, koji se pokazao kao vrlo uspješan, ostao je nepromijenjen. Osamdesetak boraca, po četrdeset u MMA i KB konkurenciji, će od ranoga jutra, kroz dva kola, pokušati izboriti večernje finale. Osim finalnih borbi u svakoj od kategorija, publika će imati prilike vidjeti čak četiri super dvoboja što je novotarija na ovom izdanju Futuresa. Do sada smo gledali samo po jedan prestižni meč, no čelnici FFC-a su odlučili pojačati priredbu kako bi još malo začinili i poboljšali ionako odličan format.

Tako će prvi zagrebački Futures predvoditi FFC zvijezde Mladen Brestovac u kick boksing i Ante Delija u MMA konkurenciji. Oni koji su pratili drugo izdanje mogu primijetiti da se radi o istim licima s razlikom da ih u Zagrebu ipak očekuju malo teži ispiti. Brestovac će pred domaćom publikom pokušati nastaviti svoj impresivan pobjednički niz koji traje još od 2012. i sada već traje osam mečeva. Protivnik će mu biti odlični marokanski teškaš Ibrahim Arab koji u svojoj vitrini ima i skalpove boraca poput Dževada Poturka.

U iščekivanju sljedećeg nastupa u Gloryju, The Scorpion Stingu će ovo biti idealan test i dvoboj kojim bi trebao zadržati odličnu formu iz posljednje dvije godine. Slavljima u FFC-u i Gloryju Brestovac se etablirao kao jedan od najboljih euroskih kick boksing teškaša pa je njegov nastup uživo postao svojevrsna privilegija.

Antu Deliju u hrvatskoj metropoli očekuje neugodni Grk Nestoras Batzelas. Hodajuća Nevolja će pokušati isprati gorak okus u ustima nakon zadnjeg nastupa u Zagrebu. Na FFC-u 8 je, naime, poražen od Diona Staringa, pa će mu meč na Futuresu definitivno biti obojan dodatnim motivom i željom za dokazivanjem. Na drugoj strani ringa će stajati opasni grčki olimpijski hrvač iznimne fizičke snage Nestoras Batzelas. Njega smo imali prilike upoznati u 'main eventu' FFC-a u Skopju, gdje je poražen od bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza, no gdje je ostavio solidan dojam. S obzirom na odličnu Delijinu formu u posljednjim nastupima i nekoliko pobjeda koje je skupio u nizu, Dubrovčanin je definitivno favorit te će publika od njega očekivati novi brzi nokaut i atraktivno slavlje.

Posebna poslastica za zagrebačku publiku će biti nastup Mateja Do Koske Truhana. Ovog izuzetno talentiranog borca iz Croatian Combat Akademije u akciji nismo vidjeli još od studenog prošle godine kada je lako svladao Daniela Vikkera na priredbi Bilić-Erić Fight Night. U Zagrebu ga očekuje meč protiv još jednog Mađara - Karolyja Kissa. Do Koske je dugo vremena slovio kao najtalentiraniji mladi hrvatski borac te je u profesionalnu karijeru krenuo s četiri pobjede bez poraza. Novim slavljem na Futuresu u Zagrebu njegov niz nepobjedivosti bi se opet popeo na tri dvoboja pa je ovaj meč izuzetno bitan za Truhana uoči težih i zahtjevnijih testova koji mu sigurno slijede u Final Fightu. Nastup pred domaćom publikom bi i za njega trebao biti motiv više, kao i navijači koji će ga doći bodriti u velikom broju u njegovom gradu.

Valja naglasiti da su se na Futures prijavili borci iz više od deset zemalja te da se definitivno radi o najkvalitetnijem popisu imena do sada. Posebno intrigira teškaš Dorijan Ilić koji se već natjecao na FFC-u, a sada će pokušati osvojiti Futures u kick boksing konkurenciji i dokazati se u potpuno drugom sportu. Sve ovo nam garantira vrlo zanimljiv dan i još zanimljiviju večer u dvorani Sutlinska Vrela u Podsusedu.

Podsjećamo da se pobjednici Futuresa (Futures Winners) plasiraju u veliko Finale koje je planirano za prosinac ove godine. Tada ćemo u jednoj večeri dobiti deset Futures šampiona (Futures Champions) koji će izboriti ugovor s FFC-om za 2015. godinu.

Ulaz tijekom dnevnog programa (prva dva kola natjecanja) je slobodan, a ulaznice za večernji finalni dio se od idućeg tjedna mogu kupiti u sustavu Eventima. S obzirom na limitiran kapacitet dvorane Sutlinska Vrela i povoljnu cijenu ulaznica (50 kn) očekuje se da bi atmosfera tijekom večernjeg programa mogla biti usijana.

FFC Futures 3 - Zagreb (26.9. 2014.), dvorana Sutinska Vrela

KB:

Mladen Brestovac (CRO) vs. Ibrahim Arab (MOR), HW
TBA vs. TBA - super fight
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2

MMA:

Ante Delija (CRO) vs. Nestoras Batzelas (GRE), HW
Matej Truhan (CRO) vs. Karoly Kiss (HUN), -70kg
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2
Finalist 1 vs. Finalist 2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider