FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nije imao šanse

Fedor u povratku slavio tehničkim nokautom nakon tri minute!

Fedor Emelianenko nije dopustio kiks koji bi ga osramotio pred cijelim borilačkim svijetom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dalekom Japanu tradicionalno se za Staru godinu održavaju borilački spektakli. Navikli smo tamo gledati našeg Mirka Filipovića, no ovaj put je u Saitama Areni glavna zvijezda bio legendarni Fedor Emelianenko.

Ruska borilačka legenda vratila se u ring nakon tri godine provedene u mirovini. Fedor je pristao na borbu u sklopu promocije nove japanske organizacije Rizin, vlasnika nekadašnjeg PRIDE-a Noboyukija Sakakibare.

No, njegov povratak razočarao je sve one koji su ga željeli napokon vidjeti među MMA elitom. Rus je dobio laganog protivnika, indijskog udarača Jaideepa Singha koji nije bio dostojan protivnik, što se znalo odmah kada je njegovo ime objavljeno.

Singh se nije mogao izvući u borbi na tlu

Na drugoj, finalnoj večeri Rizina Fedor je u najzvučnijoj borbi programa svladao Singha tehničkim nokautom nakon tri minute borbe. Ruski borac pokušao je nakon pola minute rušiti protivnika, no nakon nekog vremena provedenog u klinču vratili su se u početnu poziciju. Potom je Fedor povezao nekoliko udaraca, ali Indijac je ostao na nogama.

Uspio ga je srušiti nakon minute i pol. Singh se svim silama pokušao othrvati jačem protivniku, a kad je ostao bez snage Fedor ga je završio udarcima na tlu. Držao je Indijca u dominantnoj poziciji te ga udarao dok se ovaj nije prestao aktivno braniti nakon čega je sudac prekinuo borbu.

Iako ga nije bilo nekoliko godina, legenda MMA-a je vrlo dobro izgledao u ringu. Ipak, kvaliteta protivnika bila je takva da je teško reći što može Fedor u ovom trenutku. Vidjet ćemo hoće li nakon ove pobjede odlučiti malo produžiti povratak ili je ovo bio sam jednokratni prekid profesionalne karijere, kako je i najavio.

Nastupio je i jedan od najpoznatijih zabavljača među borcima, Bob Sapp koji je svladao havajanskog bivšeg sumo borca Taru Akebonu. U posljednjoj borbi večeri, u finalu teškaškog turnira na kojem se od četvrtfinala natjecao i izgubio naš Goran Reljić, slavio je nokautom Muhammed Lawal protiv mladog Čeha Jirija Prochazake.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider