FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
veliki preokret

Fedor razočarao, ali i uspješno nasamario cijeli MMA svijet

Fedor Emelianenko neće se vratiti u MMA elitu, sve je bila tek sjajno odrađena reklama za novu japansku promociju Rizin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za mnoge najveći MMA borac svih vremena, Fedor Emelianenko priznao je nakon tri mjeseca ludnice kako je njegov povratak u biti usko povezan s promocijom nove organizacije vlasnika nekadašnjeg PRIDE-a je Noboyukija Sakakibare.

Fedor se tako na Staru godinu u Japanu vraća, ali ne u pravom smislu riječi. To je razočaralo sve one MMA fanove koji su se nadali kako se Fedor uistinu vraća i kako bi se opet mogao ozbiljno uključiti u okršaje s najboljim borcima današnjice.

''Vratio sam se isključivo zbog Japana i Sakakibare koji me proljetos nazvao te zamolio da nastupim na prvom eventu nove organizacije'', otkrio je Rus japanskim medijima, prenosi Fight Site.

''Čast mi je nastupiti u Japanu gdje sam uvijek lijepo dočekivan. Sretan sam kad se sjetim Pridea. Iskreno, da me Sakakibara nije kontaktirao sumnjam da bih ikada pomislio na povratak.''

Fedor je otkrio kako mu je tijelo u dobroj formi, čak i boljoj nego prije tri pol godine kada se umirovio. No, osim fanova u Japanu, ostatak MMA svijeta je razočaran. I dok se hvali ova sjajna markentinška kampanja za Rizin, mnogi se navijači osjećaju nasamareno jer su stizale vijesti i izjave kako bi se Fedor mogao opet boriti protiv najboljih, a oni su isključivo u UFC-u.

Nasamareni su i čelnici UFC-a jer su se nesvjesno uključili u ovu igru Sakakibare i Fedora. Ruski borac je izjavljivao kako pregovara s mnogim organizacijama, uključujući i UFC, ali to je bilo samo da 'hype' traje i traje. Ako ništa drugo, Fedor je napokon 'pobijedio' UFC, ako ne u kavezu onda makar u svijetu marketinga.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider