FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bomba iz rusije

Fedor najavio dolazak u UFC: 'Vjerojatnost je velika'

Fedor Emelianenko svojom je izjavom uzburkao MMA javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni ruski borac Fedor Emelianenko 17. lipnja opet će u ring. Već je odradio sučeljavanje s Fabijom Maldonadom, bivšim UFC borcem kojeg su u karijeri već pobjeđivali Stipe Miočić i Igor Pokrajac.

Brazilac je definitivno puno jači izbor od Indijca Singha kojeg je Fedor pobijedio u svom povratku borbama na Staru godinu u japanskom Rizinu, no i dalje velika većina ljubitelja slobodne borbe ipak smatra kako Rus bira prilično slabe suparnike.

Maldonado je zbog učestalih poraza dobio otkaz u elitnom UFC-u pa vjerujemo kako Fedor neće imati težak zadatak. No, u budućnosti se stvari možda promjene. Barem je tako najavio sam borac.

''I dalje pregovaramo s UFC-om, nismo ih prekrižili. Vjerojatnost da ću se boriti tamo je prilično velika”, izjavio je Emelianenko za Sovsport, a prenosi Fightsite.

Je li ovo tek medijski 'spin' Emelianenka kako bi se izvukao neugodnih pitanja novinara i pokušaj dodatnog 'nabrijavanja' MMA fanova ili ozbiljna najava senzacionalnog dogovora, zasad nitko ne zna sa sigurnošću.

Povijest odnosa Fedora i UFC-a je ispunjena međusobnim optužbama oko toga tko je kriv što se Rus još od doba legendarnog PRIDE-a nikad nije borio s MMA elitom. Je li napokon spreman uči u kavez ili će, primjerice, njegov revanš s Fabricijom Werdumom ostati samo pusta želja?

UFC-u ne bi škodio jedan takav događaj, naročito nakon nedavne svađe sa svojom trenutno najvećom zvijezdom Conorom McGregorom koji se, barem tako tvrdi, oprostio od borbi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider