FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zaljubio se

Dukić otkazuje borbu: 'Selim u Beograd, ali Pula ostaje u srcu!'

Priča o Zdravku Dukiću priča je o hrvatskom Rockyju. Bez pretjerivanja, ovaj borac zadarskog Bandoga, s adresom u Puli, u kratkom periodu prošao je sve elemente tog filmskog klasika.

Od teških uvjeta treniranja (dobro, Dukić ipak nije udarao u svinjske polovice poput gore spomenutog filmskog junaka, op.a.), podsmijeha okoline da nije dovoljno dobar, dramatičnog ljubavnog prekida, stigme “underdoga“ do osvajanja pojasa prvaka Hrvatske MMA lige i pronalaska nove ljubavi.

Već u prvom krugu Hrvatske MMA lige u velter kategoriji Zdravko Dukić pokazao se paklenim udaračem. Borbu protiv Josipa Šituma završio je nokautom nakon samo dvije minute i tako najavio ostalima da ne okoliša puno u kavezu. Pripreme prije četvrtfinala Dukić je odrađivao u Beogradu s najboljim srpskim borcima, spariranja su mu bila ubitačna, a u pauzama treninga dogodila mu se ljubav s Tijanom.

U četvrtfinalu Dukić borio se protiv izvrsnog Saše Drobca. Ta borba bila je adrenalinski vrhunac večeri koji cijelu Cibonu digao na noge. Drobac je bio maestralan, no Dukić je moćno došao u “ground and pound“ poziciju te preokrenuo borbu u svoju korist i odnio pobjedu. U polufinalu MMA lige u kavezu Cibone čekao ga je miljenik zagrebačke publike i “kralj partera“ Anto Radman.

U tom ogledu između parteraša Radmana i udarača Dukića, slavio je Dukić koji je vješto izbjegavao Radmanove pokušaje svladavanja u parteru te se pokazao mnogo konkretnijim što je potvrdila jednoglasna odluka sudaca.

U finalnoj borbi u protivničkom kutu mu je bio talentirani Lovro Vrkić. Mladi Vrkić imao je previše pokušaja koje nije uspio realizirati, dok je Dukić bio vidno spremniji i naplatio sve greške Vrkića. Tako je u velteru MMA lige slavio Zdravko Dukić koji je još jednom pokazao da je beskompromisan borac - jednoglasnom odlukom sudaca, zasluženo je ponio pojas prvaka u sezoni 2013.

''Sjajno se osjećam kao prvak. Povrijeđeno mi je koljeno, pa sada odmaram. Odustajem od borbe za pojas kategorije. Prebrzo je taj meč, a ja upravo selim u Beograd. MMA je moj život, ali ovog puta su prevladali osobni razlozi. Još uvijek ne mogu živjeti od slobodne borbe, a moja djevojka Tijana i ja pokušavamo nešto stvoriti. Pokrenut ćemo posao zajedno. I dalje nastavljam trenirati, za godinu dana vidjet ćete puno boljeg borca. Iako, nisu me jako smetali neki kritički napisi. Ja sam svoje dokazao u kavezu. Selim u Beograd, ali Pula ostaje u srcu'', izjavio je Zdravko Dukić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider