FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
udarac koji 'ubija'

Kličko je povijest: 'Brončani Bombarder' otvoreno prijeti Furyju

Tyson Fury novi je svjetski prvak u teškoj kategoriji, no postoji jedan 'bombarder' koji mu želi uzeti sve pojaseve...

I dok cijeli boksački svijet bruji o nadolazećoj borbi, odnosno revanšu između Tysona Furyja i Vladimira Klička, jedan boksač čeka k'o zapeta puška i podbada kad stigne. Riječ je o američkom boksaču Deontay Wilderu (30), aktualnom svjetskom prvaku u teškoj kategoriji prema WBC verziji.

Podsjetimo Fury je prošle subote šokirao svijet pobjedom nad Kličkom, koji je 11 uzastopnih godina držao naslov svjetskog prvaka. Mnoge kritičare zasmetalo je premalo 'akcije' u meču, a to je pošteno 'popljuvao' Wilder.

'Bilo je to natjecanje u plesu, a ne borba za prvaka'

"Za mene je to bila najdosadnija borba svih vremena za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Bilo je puno više plesanja po ringu nego prave borbe. Kada platite ulaznicu da vidite borbu za svjetski naslov ne očekujete vidjeti natjecanje u plesu. Očekujte da netko nekoga prebije", rekao je u razgovoru za britanski radio BBC Sport američki boksač, a onda napao Furyja.

"Njegovo grozno pjevanje nakon meča bilo je daleko impresivnije od same borbe. Spreman sam za debeljka kad god želi", rekao je Wilder.

Međutim, čini se da taj 'film' u 2016. godini nećemo gledati. Prvi je razlog spomenuti revanš između Furyja i Klička koji će se dogoditi u prvoj polovici godine, a drugi taj što irski boksač neće pružiti priliku Wilderu za taj meč. Barem ne tako brzo. Naime, Wilder je početkom godine osvojio WBC naslov u borbi protiv Bermainea Stivernea, no umjesto da se tada obračuna s Furyjem, Wilder ga je 'izbjegao' s dvojicom boraca koje je nokautirao.

'Bronze Bomber' Wilder 'baca bombe'

Kad smo već kod nokauta. Wilder je u profesionalnoj karijeri odradio 35 borbi, od kojih je 34 okončao nokautom! Još impresivnije zvuči podatak da je čak 18 nokauta stiglo u prvoj rundi meča...

Amerikanac je 201 centimetara visoki borac, raspona ruku 211 centimetara. Znači niži je svega pet centimetara od Furyja i ima pet centimetara kraći raspon ruku od irskog diva. Podsjetimo, Kličko je visok 198cm i ima raspon ruku 206cm, a to se pokazalo problematično za ukrajinskog boksača koji se nikako nije uspio približiti Furyju da ga pošteno ugrozi.

Wilder je boksač razornog udarca od kojeg borci padaju na pod kao od šale i nakon toga ne znaju što ih je snašlo. Koliko je dobar i što može pogledajte na dnu teksta.

Uvertira za borbu ('trash talk') je krenula

Nakon što je čuo sve što je Wilder rekao o njemu u intervjuu za BBC Sport, Fury je prvu rundu 'trash talka' (provociranja i podbadanja) završio ovako:

"Brončani Bomberu (nadimak Wildera), što kažeš na borbu za sve pojaseve? Ti žgoljavče, košarkaški propalice. Uništit ću te pi...! Bilo kad i bilo gdje", zaprijetio se Fury, iako je samo koji dan ranije rekao:

"Taj dečko će morati pričekati".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider