FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
White prijeti svima

Da, gonit ćemo vas sve koji gledate ilegalne streamove!'

Predsjednik UFC-a potvrdio je informaciju po kojoj će kompanija Zuffa sudski goniti one koji gledaju ilegalne prijenose.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, kompanija Zuffa LLC., vlasnik UFC-a i Strikeforcea, najavila je kako će sudskim putem goniti sve one kojima uspiju dokazati da su ilegalno na internetu gledali live stream njihovih evenata. Dakle, neće samo tužiti pružatelje ilegalnog streama već i one koji su ga gledali u svojim domovima.

To je potvrdio još jednom i Dana White na press konferenciji rekavši kako neće dopustiti da im se dogodi isto što i glazbenoj industriji zbog 'skidanja' glazbe na internetu.

''Gledajte, isti ljudi koji nas pitaju 'zar ćete stvarno tužiti fanove?' u isto vrijeme postavljaju pitanja 'zašto ne plaćate borce bolje'. Ne znam kako mislite da ove stvari funkcioniraju. Ovo je posao. Nemaju braća Fertita (vlasnici Zuffe, op.a.) svoju banku iz koje izvlače novac. Postoji cijela generacija koja je odrasla s besplatnim stvarima na internetu i sad misle da sve mora biti besplatno. Ali ne funkcionira to baš tako. Internet je uništio glazbenu industriju, to je činjenica.''

''Da, vi ste kriminalci. Sad skidate glazbu, a prije ste morali kupiti CD. Sad to košta dolar, a to nije dobro za glazbenu industriju. Kažem vam, nema te sportske organizacije koja je u boljim odnosima s navijačima od nas. Ne možete reći da je OK uzimati naše stvari na internetu. Naći ćemo vas i tužiti vas. Možda to neće biti sutra, ali ćemo nekako doći do vas. Ulažemo velike novce da nađemo one kioji kradu od nas'', prijetio je navijačima White.

UFC je tražio pomoć i od američke vlade kako bi osigurali suradnju stranica poput Justin.tv. Ne znamo hoće li ove prijetnje uroditi plodom, jer, kako mnogi komentiraju, previše je onih koji se ne boje Dane Whitea i Zuffe i koji će naći način kako da, ili nekome osiguraju gledanje streamova, ili samo gledaju na 'ilegalan' način.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati