FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Oprez!

Nevjerojatno: Vlasnik UFC-a tužit će one koji su gledali ilegalne streamove!

Iz SAD-a stiže pomalo nevjerojatna vijest koja će zanimati i mnoge u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kompanija Zuffa LLC., vlasnik UFC-a i Strikeforcea, sudskim će putem goniti sve one kojima uspiju dokazati da su ilegalno na internetu gledali live stream njihovih evenata. Dakle, neće samo tužiti pružatelje ilegalnog streama već i one koji su ga gledali u svojim domovima.

>> Svađa Whitea i UFC prvaka Silve: Nije ovo košarka, kakva momčad?

Ova nevjerojatna vijest dolazi nakon zaoštravanja odnosa Zuffe prema onima koji iskorištavaju slobodu interneta kako bi besplatno gledali 'pay per view' evente. Poznato je i kako su hakeri napali službenu stranicu UFC-a nakon poruke njihovih čelnika kako podržavaju ACTA-u, zakon koji bi poslao u povijest internet kakvog danas poznajemo.

Kao dio legalnog gonjenja stranice GreenFeedz, koja je pružala ilegalne streamove UFC evenata od broja 130 do broja 142, Zuffa će goniti i korisnike te stranice. Zuffa će dobiti na uvid e-mail adrese, IP adrese i podatke onih koji su bili prijavljeni na spomenutu stranicu i tako gledali stream. Tužit će ih se pojedinačno zbog kršenja prava, piše 'The Wrestling Observer'.

Zuffa je objavila rat svima koji ne žele platiti za gledanje UFC priredbi, vidjet ćemo hoće li im se to isplatiti i kakva će biti reakcija javnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati