FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Uzvrat nakon 12 godina

Zagrebački obračun Mirka i Remyja: 'Prijatelji smo, ali ne tih devet minuta'

Mirko Filipović i Remy Bonjasky poznaju se prilično dobro, određeno vrijeme su čak i zajedno trenirali, ali prijateljstvo će na kraće vrijeme ipak ostaviti po strani i u ringu pripremaju pravi spektakl.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cro Cop je istaknuo kako nakon što čuje gong ima samo jedan cilj, a to je nokautirati suparnika.

"Jedina promjena od našeg zadnjeg meča je da sam 11 godina stariji. Borit ću se ponovno protiv Remyja i moram reći da sam se trebao boriti s Peterom Aertsom, ali iz nekog razloga on to ipak nije prihvatio. Odluka Gloryja je bila da se borim protiv Remyja. Nisam bio presretan zbog toga, jer u međuvremenu smo se ipak sprijateljili na neki način, čak smo i trenirali zajedno prije nekoliko godina. On je odlična osoba i vrhunski sportaš, a ovdje je cilj ozlijediti protivnika, pa mi zbog toga nije drago što se borimo. No, siguran sam da će fanovi biti zadovoljni našim nastupom, mi ćemo dati sve od sebe", kazao je Mirko Filipović.

Najbolji hrvatski borac svih vremena trenutno je fokusiran samo na borbu koja ga čeka 8. ožujka u Areni, iako postoji već sad mnogo ponuda za iduće nastupe.

"Ne znam što me čeka sve ove godine. Sada samo znam da se borim 8. ožujka, a za dalje ćemo vidjeti. Lako moguće da će biti uskoro opet i MMA mečeva, ali idemo korak po korak za sada. Najprije meč protiv Remyja, a onda će se lako dogovoriti idući nastup."

Prijateljstvo definitivno neće biti problem jednom kad se nađu u ringu...

"Bonjasky mi se iznimno sviđa, ali u ringu prijateljstva nema. Kad borba počne situacija se promijeni. Čak i da mi je u tom trenutku brat s druge strane, pokušat ću ga ozlijediti. Nakon toga možemo bez problema oboje otići zajedno na piće ukoliko budemo bili u stanju hodati."

Još jednom se očekuje da će brojni borilački fanovi napuniti tribine zagrebačke Arene, a koliko podrška vlastitih navijača zapravo znači u borilačkom sportu?

"Ne vjerujem da u ovom sportu domaći teren znači nešto. Publika pruža podršku, ali njihovo navijanje ne znači previše. Možda u nekom drugom sportu to donosi prednost, ali ovdje jedan udarac može sve riješiti, pa mi to ne predstavlja posebnu prednost. Čak ja osjećam i veći pritisak jer se borim u svojoj državi, ali s druge strane ne moram putovati na drugi kontinent, bit ću odmorniji. Lijepo je čuti kako 15 tisuća ljudi navija za tebe, ali to može biti i dvosjekli mač. Možda zbog njih 'poludim' pa napravim neku grešku. Sve je moguće", rekao je Cro Cop na konferenciji za medije, a piše Fightsite.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider