FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prva zvijezda u Opatiji

Brestovac: FFC Futures je odlična ideja, želim što duže biti u ringu!

Vrlo teško je pronaći top svjetskog kick boksing teškaša sa šest pobjeda u nizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se među poraženima nađu i imena poput Wilnisa, Lascenka, Munoza i Cenika, onda možete biti siguran da se radi o borcu u vrhunskoj formi. I zaista, karijera Mladena Brestovca je u posljednje dvije godine rasla strelovitim tempom, a kulminacija se dogodila potpisom za Glory i sjajnim nastupom u Zagrebu protiv Jahfarra Wilnisa. No, za Scorpion Stinga nema odmora - već ga idući vikend u Opatiji na FFC Futures 2 priredbi očekuje gorostasni Poljak Wieslaw Kwasniewski.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, prva zvijezda Futuresa nam otkriva kako planira nastaviti sjajan pobjednički niz...

Prisjetimo se posljednjeg meča i velikog trijumfa na Gloryju? Kratka analiza nakon što su se slegli dojmovi?

"Kratka analiza meča bi bila da je on čak odlično otvorio borbu, krenuo je agresivno, pritisnuo me uz konopce bacajući udarce rukama ne dopuštajući mi da provodim svoju taktiku. Ja sam bio spreman na to, očekivali smo da će tako otvoriti meč pa nisam bio u nikakvom šoku radi toga. Nakon nekoliko 'middle kickova' bacio sam 'high kick' i nekom velikom srećom prošao je jer je on očekivao da ide još jedan udarac nogom u tijelo, nakon toga vidio sam da je uzdrman i samo dovršio posao."

Glory je definitivno najveća pozornica na kojoj si nastupao. Koliko je to različito od ostalih promocija i u čemu je najveća razlika?

"Teško je reći, možda da sam bio kao gost, a ne borac na priredbi, tako bih sve drugačije doživio. Iskreno, meni se više svidjela organizacija K-1 Finala prošle godine u Areni, mislim da je bio puno veći spektakl s puno više ljudi."

Ima li već naznaka kada bi trebao biti sljedeći meč u Gloryju?

"Nema još nkakvih informacija o tome."

Ispred tebe je ovog vikenda dvoboj na FFC Futuresu u Opatiji gdje si main event KB dijela. Koliko znaš o protivniku?

"Ne znam puno o protivniku. Pogledao sam neki njegov meč na internetu i vidio sam da je jako težak i jak te fizički pokretljiv. No, meni to ne smeta i spreman sam na to."

Ono što definitivno upada u oči na prvu kod Wisniewskog jest njegova kurpulentnost koja može značiti i probleme ako zaluta kakav "metak"? Jeste li se pripremali za to i kako?

"Takvi su gotovo svi moji protivnici u zadnje vrijeme, tako da se može reći da sam već na to navikao i ne trebam se previše pripremati na takav način borbe. Spreman sam."

Koja je uopće taktika za ovaj dvoboj?

"Taktika dosta ovisi o protivniku i koliko će on biti spreman, a to će se vidjeti već u prvoj rundi. Tada ću vrlo vjerojatno znati da li ga stisnuti ili raditi s distance. Iskreno, volio bih da meč traje što duže da skupim što veću minutažu u ringu."

Kako gledaš na format FFC Futuresa? Radi se o prilici mladim borcima da se dočepaju FFC ugovora i pokažu na velikoj sceni...

"To je odlična ideja, takvih turnira kao Futures nema u regiji i odlična je prilika za sve borce da dođu na profesionalnu scenu i potpišu ugovor s FFC-om. Čestitke organizatorima."

Jesi li možda pratio mečeve iz Ljubljane? Kao su te se dojmili Daley koji je top svjetski borac, te Mikelić i Petje koji su također dio Gloryjevog rostera?

"Naravno, pratim svaki FFC. Mikelić i Petje su potvrdili svoju kvalitetu što mi je drago vidjet. Mislim da mogu puno napravit u ovom sportu. Daley je fantastičan borac koji je odlično odradio meč iako čitao sam poslije da je Fabjan bio ozlijeđen stoga to ipak nije bio ravnopravan meč. Teško je raditi trening s ozljedom, a kamoli meč. Možda u nekom revanšu borba ne bi išla istim tijekom."

Igor Jurković se ovog vikenda također bori u Denveru protiv opasnog Rusa Vakhitova. Kratka analiza meča i prognoza?

"Igor ima po meni velike šanse za pobjedu i onda je sigurno u top 5 u ovoj kategoriji. Fizički je jako snažan za 95 kategoriju i mislim da bi to moglo presuditi u ovoj borbi. Vakhitov je odličan tehničar sa velikom Muay Thai bazom pogotovo u amaterskom dijelu, ali mislim da kada dođe do izmjene da je Igor u velikoj prednosti. Nadam se da će ga Igor pobijediti nokautom."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider