FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Traje istraga

Boksačkom prvaku prijeti do tri godine zatvora

Felix Sturm, njemački 37-godišnji boksač, čiji su roditelji bošnjačkog porijekla, u veljači je osvojio svjetski naslov pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protiv svjetskog boksačkog prvaka u super-srednjoj kategoriji po WBA verziji 37-godišnjeg Felixa Sturma (rođen kao Adnan Ćatić) pokrenuta je istraga, zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, potvrdilo je tužiteljstvo u Koelnu, objavila je njemačka agencija DPA.

"Da, tužiteljstvo istražuje ovaj slučaj. Radi se o kršenju anti-dopinškog zakona", potvrdio je Daniel Vollmert iz ureda tužiteljstva u Koelnu.

Njemački 37-godišnji boksač, čiji su roditelji bošnjačkog porijekla, u veljači je osvojio svjetski naslov pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova, ali je u njegovom uzorku uzetom nakon borbe pronađen anabolički steroid stanozolol. Još uvijek se čeka rezultat testiranja B uzorka, no bude li i on pozitivan, Sturma u najboljem slučaju čeka suspenzija, a u najgorem i zatvorska kazna u maksimalnom trajanju do tri godine.

Njemački tjednik Sport Bild koji je prvi razotkrio ovu priču, navodi kako će, u slučaju da Sturm bude proglašen krivim, poraženi ruski boksač Čudinov pokrenuti sudsku parnicu sa zahtjevom za naknadu financijske štete koja mu je uzrokovana porazom u borbi za naslov svjetskog prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider