FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što će reći Rumunj?

BiH borac najavio veliku osvetu: 'Ubit ću ga k'o konja!'

Final Fight Championship 14, koji će se održati u Ljubljani 3. listopada, donosi nam i zanimljiv meč u poluteškoj kategoriji u kojem će se boriti Dženan Poturak i Denis Chorchyp.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dženan Poturak dosad je dva puta sudjelovao na događajima koje organizira Final Fight Championship. U oba je nastupa izgubio i u Ljubljani će protiv slovenskog borca Denisa Chorchypa tražiti prvu pobjedu pod okriljem ove promocije. U Osijeku je od njega bolji bio Patrick Van Rees. Nakon što je hrabro ušao u meč tijekom druge runde nije uspio oduprijeti se dobroj seriji udaraca njegovog protivnika te je izgubio prekidom. Na FFC-u 12 ga je jednim middle kickom u jetru u prvoj rundi svladao Mladen Kujundžić. Upravo će Ljubljana biti mjesto gdje će u svom trećem meču na Final Fight tražiti pobjedu.

U svijet borilačkih sportova ušao je 1989. kad je imao sedam godine. Prvi je odabir bio karate. Naravno da je veliki utjecaj na odabir sporta imao brat Dževad: "Zajedno smo počeli. Zajedno smo išli na treninge i zapravo je bilo nemoguće krenuti u nekom drugom smjeru."

S 14 godina posvetio se full contactu i kickboxu te je tijekom karijere nekoliko puta bio prvak Bosne i Hercegovine. Došao je i do naslova prvaka Balkana te je postao i svjetski WAKO prvak. Bio je i pobjednik K-1 WGP turnira koji je održan u Budimpešti, ali u jednom se trenutku odlučio prekinuti karijeru: "Bio sam nezadovoljan načinom na koji se tretira sport u državi. Ljudi koji su je vodili u tim trenucima nisu ništa razumjeli, a najmanje sport. Jednostavno, morao sam početi raditi i zato sam odlučio prekinuti karijeru.

No, ljubav prema borbama bila je jača i vratio se u ring. Novi je ulazak 3. listopada kad nas očekuje FFC 14, a ako ga pitate kakav meč u Ljubljani gledatelji mogu očekivati odgovor je vrlo kratak u jednostavan: "Lud... Svi mogu očekivati lud meč. Moj novi stil će sve oduševiti", najavljuje Poturak.

Na suprotnoj strani FFC ringa biti će mu Denis Chorchyp: "Iskreno o protivniku ne znam gotovo ništa. Zapravo, on me uopće ne zanima. Ja sam spremio svoju taktiku za taj meč i to je jedino što me u ovom trenutku zanima. On nema nikakvih prednost u tom meču. Otkud on uopće ovdje. Otkud on u kickboxu. Ma idi i pjevaj čovječe. Bolje to nego sa mnom u ring", reći će za Chorchypa koji gradi i glazbenu karijeru Dženan Poturak.

U ovom je trenutku na omjeru od 25 pobjeda i 8 poraza, a u ta 33 meča najteži mu je protivnik bio rumunjski kickboksač Andrei Stoica: "Imao sam s njim meč prije godinu dana na Superkombatu u Rumunjskoj. Izgubio sam, ali želio bih revanš. Jedva čekam da se on dogodi i da ga ubijem k'o konja.", reći će bez dlake na jeziku uvijek otvoreni Dženan Poturak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider