FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zaželio se borbi

Bekavac uoči meča s Amerikancem: 'Ovo je moj stil života!'

Nakon dvije godine pauze Stipe Bekavac vratio se u ring. U Opatiji je na premijernom izdanju FFC Futuresa vrlo lagano došao do pobjede svladavši svog protivnika Laja Calvarusa već na samom startu borbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji povratak Bekavac nije mogao niti poželjeti. Iako nije gotovo ništa znao o svom protivniku ostvario je ono što je želio.

"Najbitnije mi je bilo ostvariti pobjedu. Povratak je bio uspješan. Uoči borbe nisam imao nikakvih očekivanja, nisam razmišljao o tome koliko će ona trajati. Želio sam nametnut svoj ritam borbe i na kraju je sve završilo vrlo brzo. O protivniku nisam znao gotovo ništa, ali sam pretpostavio da će me pokušati rušiti što prije. Tako je i bilo. No, odlično sam reagirao...", rekao je Bekavac koji se borio protiv teškaša, ali taj težinski deficit nije imao priliku osjetiti.

"Nisam osjetio razliku u težini jer je sve brzo završilo. On to nije uspio pretočiti u svoju prednost. Za to nije imao niti priliku niti vremena."

Iako je dvije godine bio bez borbi niti jednog trenutka nije prestao trenirati.

"To je moj stil života. Neprestano sam bio u pogonu. Stalno sam trenirao. Istina, borbe su mi nedostajale. Zato sam opet tu. Pauza može utjecati na svakog borca. Međutim sve se to može nadoknaditi pravilnim pristupom meču i treninzima. Sve počinje od glave. Psiha je ključna u pripremi za meč."

Samo mjesec dana nakon Opatije ponovo će biti u ringu. Na FFC 11 u Osijeku protivnik će mu biti bivši član UFC-a Eddie Sanchez. Kratko se odmorio u društvu obitelji i prijatelja te opet prionuo na posao.

Meč sa Sanchezom treba se dogoditi još u Opatiji, ali Amerikanac se nije pojavio...

"Da nije se pojavio, ali nisam imao vremena za razočaranja jer se sve odvijalo brzo. Otkazao je meč i morao sam se usredotočiti na novog protivnika. Nije mi bilo važno tko će stajati na suprotnoj strani ringa."

Ovog će puta na suprotnoj strani biti znatno kvalitetniji i iskusniji borac nego što je to bio Calvarusu. No, Bekavac zna na koji način treba uči u meč da bi došao do nove pobjede.

"Svoju ću priliku tražiti u plasiranju što preciznijih udaraca od samog početka. Moram nametnuti svoj ritma borbe. Pripazit ću na njegove široke pojedinačne udarce koje će sigurno pokušati plasirati. Moram paziti na svaki detalj tijekom borbe i izbjeći neugodne situacije u parteru.", rekao nam je Bekavac koji ne razmišlja previše o onom što ga očekuje ove godine.

"Jednostavno ići ću iz meča u meč pa što bude... Nemam neki specijalan plan. Najbitnije je da ostanem zdrav.Tada je sve moguće. Tada se može i nešto planirati, a potom zacrtano i ostvariti."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider