FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dubrovački Killer

Antun Račić: Nikad nisam birao protivnike, niti namjeravam u budućnosti!

Antun Račić vraća se u ring nakon sedam mjeseci stanke. Nastupit će u Ljubljani na FFC 12 eventu, a protivnik mu je mađarski borac Zoltan Turai. Tim putem smo mu postavili nekoliko pitanja za naš portal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dubrovački borac Antun Račić (13-5) nije se borio punih sedam mjeseci. Iako je u međuvremenu dogovorio jednu borbu u Rusiju, za nju nije uspio na vrijeme ishoditi sve dokumente, a kako se sada osjeća i kako je bilo čak sedam mjeseci pauzirati od borbi, rekao je za Fightsite.

"Nije baš da volim duge pauze između borbi, jer sam konstantno u treningu i uvijek očekujem neku ponudu za borbu. Tako sam dobio ponudu za nastup, na M-1eventu u Rusiji, protiv odličnog Azerbejdžanca, no nažalost nisam imao vremena da ishodim vizu jer je ruska ambasada bila zatvorena skoro tjedan dana, a ja sam dobio ponudu 15 dana prije te sam trebao sam u Rusiju sedam dana prije meča. Tako da ipak nisam uspio tamo nastupiti. Veselim se svakoj borbi koja me čeka, pa tako i ovoj u Ljubljani", rekao je dubrovački Killer.

O svom protivniku, Mađaru Zoltanu Turaiu ne zna puno: "Znam da ima tri borbe, dvije semi pro i jednu profesionalnu i sve je pobijedio. On je došao kao kao zamjena za Slobodana Maksimovića, koji je odustao od meča. Nikad do sada nisam birao protivnike, niti ne namjeravam. Moje je da se borim i da budem što spremniji te da se pokažem u što boljem izdanju, i tako iz borbe u borbu. Na matchmakerima organizacija je da mi nađu protivnika i jave kada se borim. Ne podcjenjujem nijednog borca i uvijek očekujem dobar meč, pa se nadam da će publika uživati i u ovoj borbi."

U FFC je Antun nastupio dva puta i upisao dvije pobjede, a posebno je vrijedna bila ona protiv Artaka Nazaryana prošle godine u Osijeku. No, Antun ne želi vrjednovati svoje pobjede: "U FFC-u sam imao dva teška meča koja sam pobijedio odlukom sudaca. Prvo protiv Bojana Kosendara u Zadru, pa 15 dana nakon toga protiv Artaka Nazaryana u Osijeku. U Zadru je bilo do 70 kg, a u Osijeku do 66 kg. Za Artaka je tad na Sherdogu pisalo da ima score 4-0, a zapravo je do imao 9-0 i ja sam mu prvi poraz u karijeri. No, ne znam koja mi je od ove dvije borbe najveća pobjeda, oba protivnika su mi bili teška, s tim da sam se i prije njih borio s teškim protivnicima.

Na kraju je iznio kakvi su mu planovi za 2014. godinu: "Do ljeta bih volio odraditi dvije ili tri borbe i onda se održavati i biti u treningu, pa nakon ljeta nastaviti s mečevima, jer kod nas u Dubrovniku je sezona i svi sparing partneri nisu redovni na treninzima zbog svojih obaveza. Mi borci također uzmemo mali odmor od borbi, ali treniramo da ostanemo u formi. Imam već ponudu za Rusiju i to u bantam kategoriji, tako da ozbiljno razmišljam da se krenem borit u toj kategoriji. Više ćemo znati nakon Ljubljane."

Na kraju je Antun pozdravio sve čitatelja Fighsitea te se zahvalio cijelom svom timu Gladiator, Maru i Kristijanu Peraku, Anti Deliji, Baldu Peraku, Gordanu Lovriću te trenerima Fehimu Vukotiću i Gordanu Vatavuku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider