FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC Futures 3

Ante Delija: Hrvanje mi je najjači segment borbe

Ante Delija će po drugi put nastupiti na FFC Futures eventu, u glavnoj borbi MMA dijela, a protivnik mu je Archontis Taxiarchis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tim nam je povodom dao intervju u kojem je rekao nešto o svom treningu, posljednjoj borbi te planovima o osvajanju FFC pojasa.

Ponovno nastupaš na Futuresu. Kakvi su dojmovi ostali od prošlog puta?

"Dojmovi od prošlog nastupa na Futuresu su izvrsni. Uspješno odrađeno bez manjka koncentracije. Zadovoljan sam onim što sam pokazao i iznimno mi je drago nastupati pred našom publikom na odličnim eventima kakvi su oni u FFC organizaciji."

Nastupaš na eventu s mladim nadama, misliš li da oni u tebi vide nekog uzora, budući da si ipak došao do nekog stadija o kojem oni trenutno sanjaju?

"Sigurno da imaju svoje uzore. Jesam li ja taj, to ne znam. Nisam nikad razmišljao o tome. Puno se toga odričem. Sve što sam postigao, postigao sam svojim trudom i radom. Na to bi se mogli ugledati."

Možeš li predstaviti svog protivnika, Archontisa Taxiarchisa, o kojem se uistinu malo zna?

"Spremao sam se za protivnika koji je odustao sedam dana prije nastupa. Žao mi je što se ne borim s njim. O sadašnjem protivniku jako malo znam. Nadam se da će pružiti dobar otpor i da ću ga na kraju atraktivno završiti."

Protiv Valentijna Overeema smo vidjeli nekog novog Deliju, odnosno puno višu razinu hrvanja. Jesi li na tome najviše radio u poslijednje vrijeme?

"Hrvanje mi je najbolji segment borbe. Trenutno više radim na tome da poboljšam i ostale tehnike u borbi. Maro Perak nam je omogućio najbolje uvjete za treniranje. Trenirao nas je Saban Seidi, koji je bio dva puta treći na olimpijadi u hrvanju. Također su mi oko priprema pomagali naši treneri Feša Vukotić, Zvonimir Ucović i Gordan Vatavuk. Moj napredak je povezan i s kvalitetnim sparing partnerima. Puno su doprinijeli mojoj pobjedi protiv Overeema."

Veliki si favorit prije ove borbe, posebno kao zvijezda FFC-a, osjećaš li neki pritisak?

"Želja mi je pobjeđivati i ne osjećam nikakav pritisak."

Nadaš li se, nakon ove, borbi za teškaški FFC pojas?

"Naravno. To mi je cilj, to želim i strpljivo ću čekati svoju priliku."

Glavni kandidati za pojas, osim tebe, su Dion Starring i Ricco Rodriguez, s kojim bi se više volio ponovno susresti?

"Volio bih odraditi revanš s Dionom. Mislim da bi to bio odličan meč za publiku."

FFC dobiva sve više pojačanja, najnovije teškaško pojačanje je Nandor Guelmino koji ima meč s tvojim prijateljem Perakom. Možeš li nešto reći o toj borbi?

"Nandor je opasan borac. Bio je u UFC-u, gdje smatram da je nepravedno dobio otkaz. To je sigurno veliko pojačanje za FFC i jaka konkurencija. Prva borba mu je s Marom Perakom. Mislim da će za Nandora to biti najteži meč u karijeri. Maru odgovara njegov stil borbe i siguran sam da će Maro doći do pobjede."

Što možeš obećati publici koja će u subotu doći u Sutinska Vrela?

"Zahvaljujem svim ljudima koji me podržavaju. To mi puno znači. Hvala im. Publici obećajem atraktivan meč i pozivam ih sve da me dođu podržati."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider