FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Veliki potencijal

Uskoro u akciji: Neustrašiva Đakovčanka najtalentiranija je Hrvatica u MMA-u

U American Top Teamu će 5. listopada nova hrvatska promocija Fight Nation Championship imati svoj debi. Tamo će prvu profi borbu imati po mnogima najveći potencijal u hrvatskoj slobodnoj borbi kada su dame u pitanju, 21-godišnja Adriana Vuković.

Adriana Vuković, MMA borkinja iz Đakova (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Adriana Vuković, 21-godišnja Dakovčanka, smatra se daleko najvećom hrvatskom perspektivom u slobodnoj borbi (MMA). Brazilski jiu-jitsu bio joj je prva ljubav.

"Moj stariji brat Deni se bavio BJJ-om, moj otac Željko Vuković je otvorio prvi klub u Slavoniji Triangl, željela sam biti poput starijeg brata. Počela sam se baviti graplingom i BJJ-om, a nakon toga tajlandskim boksom i kickboksom", prepričava Adriana.

Ova 163 centimetra visoka i 56 kilograma teška borkinja, čega se god da se dohvatila nizala je pobjednička postolja...

"Ona je bila prvakinja, aaa...svega haha... Prvakinja države u boksu, tajlandskom boksu, prvakinja svijeta u BJJ-u, graplingu. Mislim da nema potrebe forsirati, ona je još uvijek dovoljno mlada i kroz par godina ćemo doći do najveće razine", uvjeren je trener Dražen Forgač.

Potencijal je prije nekoliko godina prepoznao i kamp nekada najbolje borkinje svijeta Ronde Rousey koja ju je pozvala na usavršavanje..

"To je istina da sam bila pozvana, no nikada nije došlo do toga da odem u kamp. Bila sam u Americi kada sam osvojila SP u jiu-jitsuu."

Na parteru najviše radi sa Stipom Todorićem.

"To što ona zna u jiu-jitsuu je bilo vezano uz MMA sport dok mi to sada pokušavamo ukomponirati u cjelinu, da bude kompatibilno s hrvanjem i udaračkim dijelom sve skupa", prepričao je Stipe Todorić.

S posebnom pozornošću Adriana prati dvije kontroverzne figure u oktogonu.

"Najatraktivniji mi je Jon Jones zbog laktova i koljena. Ne bih rekla da je moj stil takav ali mi je najdraži za pogledati. Što se ženskog MMA tiče najatraktivnija mi je Chris Cyborg i to je to", kaže Adriana.

Ova mlada Đakovčanka je student Kineziološkog fakulteta i sport je njezin doručak, ručak i večera.

"Koliko rada uložiš toliko ti se vrati, vjerujem u svoj rad i vidjet ćemo", poručila je za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider