Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rasplet NBA sezone

Žestoka borba za playoff: Tko je 'na konju', a tko na 'aparatima'

Još je malo više od dva tjedna ostalo do kraja regularnog dijela sezone NBA lige, odnosno do početka doigravanja. Za neke od momčadi playoff počinje već danas...

Krenimo od Istočne konferencije gdje se šest momčadi bori za tri mjesta koja su još otvorena za doigravanje. Milwaukee (36-38), Miami (34-39) i Boston (33-41) trenutno drže posljednja mjesta koja vode u doigravanje, dok Brooklyn (32-40), Indiana (32-41) i Charlotte (31-42) čekaju njihove kikseve.

Istočna konferencija

Brooklyn Bojana Bogdanovića, iako drži tek devetu poziciju, nalazi se u najboljoj poziciji od svih drugih momčadi koje se bore za doigravanje. Netsi do kraja regularnog dijela sezone imaju 10 utakmica (Charlotte 9, svi ostali 8), od čega čak sedam kod kuće! Već u noći s utorka na srijedu Brooklyn dočekuje izravnog konkurenta za doigravanje Indianu, za koju uspješno nastupa drugi naš Hrvat u NBA ligi - Damjan Rudež.

Netsi će do kraja regularnog dijela sezone igrati tek dvije utakmice s momčadima koje se nalaze ispod njih u poretku, a riječ je o New Yorku i Orlandu. Dva će puta igrati s najboljom momčadi Istoka Atlantom (doma i vani), dočekat će Chicago, Washington, Toronto i Portland, te će gostovati kod Milwaukeeja.

Kada bi upisao šest ili sedam pobjeda u tih posljednjih devet utakmica, to bi vjerojatno bilo dovoljno za plasman u doigravanje.

Indiana Damjana Rudeža ima jako težak zadatak u borbi za playoff. Pacersi će gostovati kod dva izravna konkurenta za doigravanje (Brooklyn i Boston), te kod drugoplasirane momčadi Zapada (Memphisa). Jedina lakša utakmica u rasporedu do kraja bit će gostovanje kod New Yorka, najlošije momčadi Istoka i lige.

Kod kuće će dočekati Charlotte i Miami od izravnih konkurenata za mjesto u playoffu, te Oklahomu City koja se grčevito bori za mjesto na Zapadu i Washington koji je osigurao mjesto na Istoku.

Miami je uz Brooklyn jedina momčad koja do kraja ima više domaćih od gostujućih utakmica (5-3), no suparnici nisu ni najmanje lagani. Aktualni viceprvak dočekuje San Antonio, Chicago i Toronto, te gostuje kod Clevelanda i Indiane.

Bostonu je situacija najteža jer u osam utakmica koliko mu je ostalo do kraja mora igrati protiv sedam momčadi koje u ovom trenutku imaju bolji omjer pobjeda i poraza. Celticsi po dva puta moraju odmjeriti snage s Clevelandom, Torontom i Milwaukeejem, te po jednom s Indianom i Detroitom.

Milwaukee, koji trenutno drži šesto mjesto Istoka, igra samo dvije utakmice protiv suparnika s boljim omjerom (Chicago i Cleveland), no tri protiv izravnog konkurenta za mjesto u doigravanju (dva puta Boston i Brooklyn). Tri lagane pobjede trebao bi upisati protiv Philadelphije, Orlanda i New Yorka.

Iako do kraja ima devet utakmica, Charlotte će vjerojatno propustiti doigravanje, jer ima jako težak raspored, pogotovo na gostujućim susretima. Indiana, Miami, Atlanta, Detroit i Toronto ugostit će Charlotte, dok će kod kuće dočekati Detroit, Philadelphiju, Toronto i Houston.

Zapadna konferencija

Na Zapadu je jedna momčad manje u igri za doigravanje, ali će zato utakmice momčadi koje se bore za isto biti puno atraktivnije. U igri su San Antonio (47-26), Dallas (45-29), Oklahoma City (42-32), New Orleans (39-34) i Phoenix (38-37).

Phoenix Sunsi su praktički bez šansi jer debelo zaostaju za OKC-om koji drži posljednje mjesto za doigravanje, a uz to ima svega sedam utakmica do kraja sezone, od čega pet na gostovanju kod momčadi s boljim omjerom pobjeda i poraza. Sunsi će gostovati kod Golden Statea, Atlante, Dallasa, San Antonija i New Orleansa.

New Orleans koji drži deveto mjesto je također gotovo pa otpisan, no ukoliko mu se poklope neki rezultati mogao bi do zadnje utakmice ostati u igri za playoff. Šest puta u devet susreta New Orleans mora u goste, no bit će tu ogledi s čak tri momčadi s lošijim omjerom pobjeda i poraza - Sacramento, Minnesota i LA Lakers. Do kraja će se morati suprotstaviti i Portlandu, Golden Stateu, Memphisu, Phoenixu, Houstonu i San Antoniju, te će morati slaviti u barem pola tih utakmica ukoliko želi šansu za doigravanje.

Za to će se mjesto boriti s Oklahoma Cityjem, koji pak ima 'najbolji' raspored do kraja. Iako ima pet od osam utakmica pred svojim navijačima, Thunder se ne može pohvaliti da mu raspored ide na ruku. Suparnici s boljim omjerom bit će Dallas, Memphis, Houston, San Antonio i Portland, dok su preostala tri protivnika Sacramento, Indiana i Minnesota.

Dallas trenutno drži sedmo mjesto s tri utakmice boljim omjerom od Oklahome, te mu raspored do kraja ide na ruku. Mavericksi će nakon teških iskušenja protiv OKC-a, Houstona i Golden Statea imati seriju od četiri relativno laganije utakmice protiv Phoenixa, Denvera, LA Lakersa i Utah Jazza, dok u posljednjem susretu regularnog dijela sezone dočekuje Portland.

Aktualni prvak San Antonio će kroz utakmicu dvije osigurati doigravanje, ali će do kraja regularnog dijela sezone pokušati uhvatiti treću poziciju za playoff. Memphis mu bježi tri utakmice, ali ima i utakmicu više, dok mu je Houston s utakmicom više udaljen na pola utakmice. Upravo će s Houstonom do kraja odigrati dva susreta, dok će se u preostalim utakmica susresti s: Miamijem, Orlandom, Denverom, Golden Stateom, Oklahoma Citjyem, Phoenixom i New Orleansom.

Regularni dio sezone završava 15. travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider