Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo se rijetko viđa

Za povijest: Igrač Barce srušio 20 godina star rekord Oscara Schmidta

Američki košarkaš Jacob Pullen ispisao je ove subote novu stranicu španjolske Endesa lige. Bivši sveučilišni igrač Kansas Statea srušio je 20 godina star rekord brazilske legende Oscara Schmidta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je na gostovanju slavila protiv Valladolida sa 111-66, a Pullen je u tom susretu ubacio 42 poena, od kojih je 36 stiglo iza crte za tri poena! Amerikanac je pogodio 12 od 15 pokušaja za tri poena, čime je oborio Schmidtov rekord iz ožujka 1994. godine kada je ubacio 11 od 19 poukušaja za tricu.

Brazilac je tada imao 57 posto ubačaja za tricu što je neusporedivo s Pullenovih monstruoznih 80! Recimo i da je Amerikanac posljednju tricu za rušenje rekorda pogodio 13 sekundi prije kraja i to nakon što je bio udaljen još gotovo dva metra od linije za tri poena. U posljednjih je šest minuta Pullen ubacio pet trica!

Recimo i da je susret s par krasnih poteza obilježio i naš Mario Hezonja, kojem je spomenuti Pullen i bacio jedno dodavanje za alley-oop! Osim zakucavanja Hezonja je podijelio i nekoliko atraktivnih asistencija za 21 minutu provedenu na parketu. Susret je okončao s devet poena, tri skoka i šest asistencija. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider