Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi Jeremy Lin

Filmska priča: Pojavio se niotkuda, "uništio" NBA zvijezde i ispisao bajku!

Nedraftirani igrač je poveo svoju momčad do senzacionalnih pobjeda i neodoljivo podsjetio na Jeremyja Lina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je odigrao vrlo dobre četiri sezone za legendarno sveučilište Indiana na draftu 2016. ga nitko nije izabrao. Skauti su sumnjali u njega zbog visine od 183 centimetra i tek prosječnih atletskih sposobnosti. Međutim, njega je to samo dodatno motiviralo, a rezultat je bajka koja podsjeća na onu Jeremyja Lina koji je 2012. „zapalio“ New York.

Yogi Ferrell je početkom sezone balansirao između Brooklyn Netsa i njihove razvojne momčadi Long Island Netsa. Za momčad Bojana Bogdanovića je odigrao ukupno 10 utakmica prije nego su mu pokazali izlazna vrata.

Došao kao zamjena zamjene i poveo momčad do dugoočekivanih pobjeda 

Dallas Mavericksi su krajem siječnja bili u očajnoj situaciji s ozlijeđenima Deronom Williamsom i J.J. Bareeom. Kao privremeno rješenje je doveden bivši igrač Cedevite Pierre Jackson iz razvojne momčadi Texas Legendsa, ali i on se ubrzo nesretno ozlijedio.

Desetkovani Mavericksi povlače potez očajnika i potpisuju Ferrella na 10 dana. Već u debiju je postigao solidnih devet koševa, uključujući vrlo bitna slobodna bacanja, uz sedam asistencija u prvoj pobjedi Mavsa u San Antoniju nakon 2011. godine. Samo dan kasnije je bio među najboljima u novoj velikoj pobjedi kada je prvacima Cavaliersima ubacio 19 koševa – jedan više od Kyrieja Irvinga koji je ispucao šest šuteva više.

Međutim, njegov definitivni iskorak na veliku scenu je došao u utakmici protiv Portlanda i ponajboljeg „playmakera“ lige Damiana Lillarda. Ferrell je izrešetao koš Trail Blazersa s devet trica iz 11 pokušaja; s 32 koša je bio prvi strijelac cijele utakmice za četvrtu uzastopnu pobjedu Mavericksa. Lillard je na drugoj strani zabio samo 13 koševa uz poraznih 4-20 iz igre.

Filmska priča sa sretnim završetkom

Ferrell je postao tek treći nedraftirani „rookie“ u povijesti koji je unutar prvih 15 utakmica karijere postigao više od 30 koševa. S njim u sastavu Mavericksi imaju savršene četiri pobjede u nizu protiv aktualnih prvaka Cavsa, teksaških rivala Spursa, potentnih Šarićevih 76ersa i izravnih konkurenata za doigravanje Trail Blazersa!

Navijači Dallasa su brzo zavoljeli svoje neočekivano pojačanje, a ravnodušni nisu mogli ostati ni u upravi kluba. Mark Cuban je najavio da će Ferrell ostati u klubu do kraja sezone, ali američki mediji javljaju kako će dobiti još veću nagradu i potpisati na dvije godine. I više nego zasluženo za borca Ferrella koji se pojavio niotkuda, dokazao se protiv ponajboljih „playmakera“ lige i vratio Mavse u borbu za doigravanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider