Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još nije gotovo

VIDEO Warriorsi odbili ići kući: 'Druga motivacija vam nije potrebna'

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi su smanjili prednost Oklahome u seriji na 3-2 nakon što su u petoj utakmici finala Zapadne konferencije pobijedili sa 120-111.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad su dovedeni na rub eliminacije, u najočajnijoj situaciji od kad je Kerr preuzeo momčad, Warriorsi su smogli snage i smanjili prednost Oklahome u seriji na 3-2.

''Ne idemo kući! Nećemo još kući!'', vikao je Curry iz sveg glasa pred prepunom Oracle Arenom kad je postalo jasno da momčad s najuspješnijom regularnom sezonom u povijesti NBA-a još nije gotova. I ne idu kući. Putuju natrag u Oklahomu na šestu utakmicu finala Zapada.

MVP lige završio je susret s 31 poenom i bio jedan od najzaslužnijih što je branitelj naslova trenutno izbjegao eliminaciju.

''Radili smo ono što smo trebali raditi. Trebali smo pobijediti ovu utakmicu. Znamo što nam je činiti dalje. Znali smo da ako ne pobijedimo, idemo kući. Druga motivacija vam nije potrebna'', rekao je Curry.

Warriorsi su imali i raspoloženog Klaya Thompsona, koji je završio utakmicu s 27 poena i pomogao svom 'Splash Brotheru' u naumi da pokušaju postati tek deseta momčad u povijesti koja je nadoknadila deficit od 3-1. No, to je bila tek prva od potrebne tri pobjede.

''Nitko od nas nije želio otići kući. Previše se zabavljamo tamo vani'', izjavio je Thompson.

Nije to bila lagana večer za branitelja naslova. Oklahoma je pružila dobar otpor, Durant je spremio 40 poena, a Westbrook dodao 31 koš, osam asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti, pokušavajući svoju momčad dovesti do petog velikog finala NBA-a i prvog naslova od selidbe iz Seattlea.

Kerrova momčad oporavila se nakon prva dva uzastopna poraza ove sezone. I ne samo to, nakon kombiniranih 52 poena razlike za Oklahomu u trećoj i četvrtoj utakmici.

''Svidjela mi se naša volja i naša borba. Bili smo osramoćeni u Oklahomi u zadnje dvije utakmice'', rezonirao je trener godine.

Zaostajući osam razlike na poluvremenu (58-50), Oklahoma je napravila seriju 9-2, čak i povela sredinom treće četvrtine 68-67, no Golden State je ušao u zadnju dionicu s vodstvom i onda napravio, kasnije se pokazalo, ključnu seriju od 8-0.

''Nismo dobro šutirali s linije slobodnih bacanja. Šteta, imali smo svoje prilike'', izjavio je trener Oklahome Billy Donovan, čija momčad je još uvijek u prednosti i imat će priliku pred svojim navijačima zaključiti seriju. To će za njih biti ključna utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider