Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita ide na Zadar

Vukovi u dramatičnoj završnici pobijedili Cedevitu za 'jedinicu'

U velikom derbiju 14. kola Lige za prvaka košarkaši Cibone slavili su kao domaćini protiv Cedevite s 85:84 i osvojili prvo mjesto uoči doigravanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O tome tko će u doigravanje ući sa startne jedinice odlučivalo se u posljednjim sekundama velikog hrvatskog derbija.

Nakon što je Blassingame svojom trećom tricom doveo domaćine do 83:78, Cedevita se oporavila koševima Šuputa (22 koša) i Bilana na asistenciju Wrighta (20 koševa). Isto to pokušao je Wright i u posljednjih deset sekundi susreta. Krenuo je u desno, navukao na sebe trojicu i pokušao asistirati Šuputu. No, lopta je završila u autu.

Cedevitin trener Jakša Vulić htio je da loptu u posljednjem napadu ima baš Wright za kojeg je tražio riječi opravdanja:

''Možda nije bilo najpametnije to što je krenuo na pik protiv Šarića, a ne protiv Nicevića, no ne mogu mu zamjeriti što nije najbolje ispalo jer čovjek nam je donio pregršt pobjeda.''

A Dario Šarić je baš u tom napadu pokazao da može odigrati i dobru obranu.

''Bio je ovo dvoboj s puno tenzija kojem je nedostajalo više publike (op.a. 2500). U jednom tjednu pokazali smo da smo momčad može igrati sa 20, ali i sa 100 posto kapaciteta. Sada smo, vjerujem, u psihološkoj prednosti'', rekao je Šarić.

Je li Dario bio pod pritiskom zbog NBA povećala na tribinama?

''Ne, o tome nisam razmišljao. Kad su ovakve utakmice u pitanju nije važno koliko ćeš zaraditi u budućnosti, milijun, dva ili više, nego samo razmišljaš da dobiješ velikog rivala.

Koliko god Cibonin trener Danijel Lutz htio biti "politički korektan" u nastojanju da nikoga od četiri najbolje momčadi ne podcijeni, Jolly je za Cibonu puno bolji polufinalni izbor od Zadra. Osim toga, najvećeg rivala usmjerili su na gostovanje u zadarskom Višnjiku koji će ključati u doigravanju.

''Htjeli smo izbjeći Zadar i u tome smo uspjeli. No, ne zaboravite da smo mi nedavno izgubili od Jollyja u Zagrebu i da ih moramo ozbiljno doživjeti'', izjavio je Lutz.

Njegovi igrači (Strawberry 18, Blassingame 15, Žižić 14) ozbiljno su doživjeli njegove riječi upućene im uoči utakmice.

''Mi koji nismo skakačka momčad, imali smo 15 skokova više što je dokaz prisutnosti borbenosti i srčanosti.''

Toga, čini se, s druge strane nije bilo dovoljno. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider