Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najstariji u ligi

Pogledajte kako leti legendarni "starac": Na 40. rođendan izveo nevjerojatan potez!

Najstariji NBA igrač je na 40. rođendan fantastičnim potezom počastio NBA fanove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

2016. godinu su obilježili oproštaji velikih igrača koji su obilježili posljednja dva desetljeća najjače košarkaške lige. U zasluženu mirovinu su otišli Kobe Bryant, Kevin Garnett i Tim Duncan, a na isti se potez sprema Paul Pierce koji igra minornu ulogu u Los Angeles Clippersima.

Međutim, jedan igrač iz te generacije se još ne predaje. Neuništivi Vince Carter danas slavi 40. rođendan i najstariji je aktivni NBA igrač. Iako je po talentu bez sumnje uz bok spomenutim igračima, njegova karijera nije ni približno bogata i trofejna kao njihova - Cartera je veće karijere koštao nedostatak pobjedničkog mentaliteta i gladi za uspjehom.

Međutim, Carter će definitivno ući u povijest kao jedan od najatraktivnijih igrača u povijesti košarke. Neka njegova zakucavanja su doista nevjerojatna, a da i s 40 godina može izvesti nevjerojatne poteze pokazao je na utakmici protiv Toronto Raptorsa odigranoj sa srijede na četvrtak.

Najprije se okretom riješio Terrencea Rossa koji je imao sedam godina kad je Carter počeo karijeru, a nakon toga u zraku okretom za 360 stupnjeva izbjegao Lucasa Nogueiru i položio na drugi obruč! Carterov potez je digao publiku na noge kao u najboljim danima u kojima je dobio nadimak „Half Man, Half Amazing“ (pola čovjek, pola nevjerojatan).

Zanimljivo, Carter unatoč godinama ne planira u mirovinu. Izjavio je da ne želi raditi dugoročne planove i da ide sezonu po sezonu. Ove sezone za svoj Memphis, koji drži sedmu poziciju na Zapadu i gotovo je sigurna playoff momčad, igra 24 minute po susretu i prosječno zabija solidnih 8.2 koševa.

S obzirom da je demonstrirao da i dalje posjeduje fizičke mogućnosti kakvih se ne bi posramili ni dvostruko mlađi igrači, nemojte se iznenaditi ako Carter i sljedeće sezone obuče tenisice i napravi nekoliko „highlight“ poteza koji na noge dižu i protivničke navijače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider