Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ponosan i sretan

VIDEO S Draženova Baldekina u NBA ligu: Najveći izazov u karijeri!

Hrvatska ekspedicija u NBA ligi dobila je još jednog člana…

Nakon Bojana Bogdanovića i Damjana Rudeža, od iduće sezone hrvatske boje u najjačoj ligi svijeta s trenerske klupe branit će i Neven Spahija. Njegov novi dom su Atlanta Hawksi, a Šibenčanin će obnašati ulogu pomoćnog trenera. U rodnom Šibeniku, na Draženovom Baldekinu, krati dane do najvećeg izazova u karijeri. Neven Spahija asistirat će u trenerskom timu Atlanta Hawksa.

"Apsolutno sam ponosan, vrlo teško mi je naći riječi da opišem kako se trenutno osjećam, međutim, to su normalne reakcije prvih nekoliko dana. Kad se sve to slegne, ostaje ono zbog čega sam pozvan u Ameriku - da puno radim, da puno učim, a meni to hvala bogu nije teško", kazao je Spahija u razgovoru za Dnevnik NoveTV.

Nedavno se na utakmici šibenskog Jollyja i Cibone, zajedno s glavnim trenerom Hawksa, Mikeom Budenholzerom, divio Dariju Šariću. 15-godišnje prijateljstvo preraslo je u poslovnu suradnju.
"U ovom slučaju prijateljstvo nije presudilo, ja sam bio jedan od kandidata, napravio sam intervju kao i ostali moji kolege u SAD-u. Na kraju su se odlučili za mene. Presretan sam zbog toga, nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje."

Prije prelaska u najjaču ligu svijeta, kratko je bio u Ciboni, a u bogatoj trenerskoj karijeri 5 godina vodio je hrvatsku reprezentaciju, te osvojio 11 trofeja u 6 različitih europskih zemalja.
"Sigurno da ne bih bio u NBA-u da iza mene ne stoji već ovih nekakvih dvadesetak godina intenzivnog rada u košarci."

Još tri tjedna pričekat će vizu, a onda seli preko „bare“. I postaje treći Hrvat koji od iduće sezone ima NBA adresu.
"Lijep uspjeh i Damjana i Bojana. Želim im sve najbolje i minute iznad svega u novim klubovima. Bit ćemo direktni konkurenti u Istočnoj diviziji, ali bez obzira na to, želim im puno sreće i uspjeha."

Detalje Spahijina ugovora Atlanta nije otkrila, ali sigurno je da će se u SAD-u zadržati nekoliko sezona. A možda se nakon toga pronaći i u glavnoj ulozi na nekoj od klupa NBA klubova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider