Košarka
SPORTOVI
Košarka
Duncan junak

VIDEO Nakon velike drame u Los Angelesu aktualni prvaci poravnali na 1:1

San Antonio Spursi uspjeli su barem malo napraviti neizvjesnim četvrtfinala konferencija u NBA ligi, jer jedini su izjednačili rezultat nakon dvije odigrane utakmice. Umalo je to uspjelo i Netsima Bojana Bogdanovića, ali ostali su "kratki" za pet poena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atlanta Hawksi ne djeluju kao najbolja momčad Istoka. Očito u doigravanju ruka nije toliko mirna kao u regularnom dijelu pa su se ponovno pomučili s osmoplasiranim Brooklynom i pobijedili 96:91. Srećom po njih, ponovno je hladnokrvan bio Korver i zabio 17 poena, od toga tri trice. Naš reprezentativac je u 33 minute zabio osam, dodao tome tri skoka i dvije asistencije. Najbolji strijelac susreta bio je Jack s 23, a kod Hawksa Milsap s 19. Velika šteta za Bogdanovića i njegove suigrače jer stigli su minus 11, Williams je posljednjih devet sekundi imao čisti šut za produžetak, ali lopta se odbijala po obruču i izašla van. Očito je ozljeda zgloba u prvom poluvremenu uzela danak, pa je ostao na dva poena u utakmici. Serija sada seli u Brooklyn i to je velika prilika za Netse da poravnaju, jer očito imaju šanse protiv dosada neraspoložene Atlante.

Šanse pak baš i nema Portland protiv Memphisa. Poraženi su 82:97 i ništa im ne ide u seriji. Aldridge nema mirnu ruku i za 24 poena mu je trebalo 20 ispaljenih šuteva. Ipak, 14 skokova je popravilo ukupnu sliku. Uz to, Afflalo nije igrao već petu zaredom zbog ozljede. Lillard također nije na razini, zabio je 18 uz šut 5-16. Memphis je pak igrao standardno čvrsto i timski, pet igrača su bila dvoznamenkasta, a dvojica su imala devet poena. Najviše su zabili Conley i Lee (18), a Gasol je bio na 15 i sedam skokova. Veliki problem je moguća ozljeda Udriha. U pitanju je gležanj, ali za nastavak doigravanja trebao bi biti spreman.

Kao što se čini da su Spursi spremni za sve što im mogu ponuditi Clippersi. U prvoj utakmici nije bilo ništa kako treba, trener Popovich je "poludio" na igrače i itekako vikao, što ih je razbudilo. Slavili su 111:107 nakon produžetaka, a u regularnom dijelu bilo je 94:94. Junak je bio nevjerojatni Duncan s 28 poena i deset skokova, a uz njega treba istaknuti prošlogodišnjeg MVP-a finala Leonarda s 23 poena i devet skokova, ali i Belinellija koji je igrao samo 19 minuta i zabio 18. Parker je u 30 minuta zabio samo jedan poen.

To nisu uspjeli iskoristiti Clippersi, a nije im pomoglo ni što je Griffin imao triple-double (29p, 12s, 11a). Paul je bio odličan s 21 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Sjajan je bio i Jordan s 20 poena i 15 skokova, pridodao se Redick sa 16, tu je bio i Crawford s 11, ali to je sve.

Klupa je zakazala i zabila ukupno 17, jedan manje nego Belinelli sam. I sad se itekako moraju zabrinuti u Los Angelesu jer Spursi su uvijek gubili prvu prije osvajanja naslova, zato je bilo ključno ne posrnuti u drugoj utakmici. Jer, u San Antoniju bit će druga priča, velike su šanse da bi nakon te dvije utakmice moglo biti 3:1 za aktualne prvake.

Rezultati 2. utakmica doigravanja NBA lige:

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 96:91 (2:0)
Memphis Grizzlies - Portland Trailbazers 97:82 (2:0)
LA Clippers - San Antonio Spurs 107:111p (1:1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider