Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sam na vrhu

VIDEO Legendarni Nijemac ispisao povijest u NBA ligi

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki postao je najbolji strijelac NBA lige rođen izvan granica SAD-a. Nijemac je u noći s utorka na srijedu pretekao velikog Hakeema Olajuwona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dallas Mavericks je sa 106-98 bio bolji od Sacramento Kingsa, a Nowitzki je u tu pobjedu ugradio 23 poena. No koš koji ga je stavio na listu besmrtnika bio je 17. na utakmici, jer je istim stigao do brojke od 26 947 poena, što je u tom trenutku bilo za jedan više od legendarnog Nigerijca. Susret je završio s 26 953 koša, što ga je smjestilo na deveto mjesto najboljih strijelaca NBA lige svih vremena.

'Prestići "The Dream" (nadimak Hakeema Olajuwona) je nestvarno. Bilo ga je nemoguće čuvati. Njegovo kretanje, njegov nivo vještine, ruke i osjećaj za koš bili su nevjerojatni. Stoga sam vrlo ponosan na sebe i ovo dostignuće', rekao je Nowitzki nakon utakmice.

Elvin Hayes je idući čovjek kojeg će Nowitzki pokušati uhvatiti na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Hayes je za vrijeme svoje karijere ubacio 27 313 poena.

Nowitzki (36), koji igra svoju 17. sezonu s Dallasom, je drugi najbolji strijelac među aktivnim košarkašima. Bolji od njega je jedino Kobe Bryant, koji na svom kontu ima 31 887 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider