Košarka
SPORTOVI
Košarka
Obje serije na omjeru 1-1

VIDEO 'King' James uzvratio Bullsima, Harden proradio za pobjedu Rocketsa

Košarkaši Cleveland Cavaliersa i Houston Rocketsa u drugim su utakmicama drugog kruga doigravanja NBA lige uzvratili Chicago Bullsima, odnosno Los Angeles Clippersima za poraze u prvim dvobojima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Omjer u obje te serije je izjednačen na 1-1 u pobjedama, Cavsi su svladali Bullse sa 106-91, a Rocketsi Clipperse sa 115-109.

LeBron James je furiozno ušao u utakmicu koju su njegovi Cavsi morali dobiti kako bi zadržali izglede za ulazak u finale Istočne konferencije, u prvih je 12 minuta postigao 14 koševa, a Cavsi su ostvarili prednost od 38-18. Prednost domaćih u trećoj četvrtini narasla je i do 25 razlike (72-47) prije no što su se gosti serijom 14-0 pokušali vratiti u dvoboj. No, tada je James ponovno s nekoliko spektakularnih poteza odveo utakmicu u mirnije vode.

James je utakmicu završio sa 33 ubačaja, osam skokova i pet asistencija, a Kyrie Irving je dodao 21 za pobjednički sastav. Kod Bullsa najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 18 poena, te Derrick Rose s 14 ubačaja, 10 asistencija i sedam skokova.

Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji u Houstonu, a njihovi Rocketsi su na kraju ostvarili važnu 115-109 pobjedu protiv Clippersa koji su i drugu utakmicu zaredom igrali bez svog junaka iz prvog kruga Chrisa Paula zbog ozljede butnog mišića.

James Harden je u posljednjoj četvrtini postigao 16 od svojih ukupno 32 koša, te je bio najzaslužniji za pobjedu Rocketsa koji su se tako oporavili od domaćeg poraza u prvoj utakmici. Uz Hardena, odlični su u domaćem sastavu bili i Dwight Howard s 24 poena i 16 skokova, te Trevor Ariza s 15 ubačaja i 13 skokova. Blake Griffin briljirao je u prvom poluvremenu za Clipperse u kojem je postigao 26 od svojih ukupno 34 poena, a tomu je dodao i 15 skokova, Jamal Crawford je ušavši s klupe dodao 19 koševa, dok je DeAndre Jordan sakupio 16 koševa i 12 skokova.

Nakon što su u sva četiri para drugog kruga doigravanja NBA lige odigrana po dva susreta, u sva četiri je omjer pobjeda 1-1 što obećava vrlo zanimljiv nastavak borbe za ulazak u konferencijska finala. Večer prije na 1-1 su u svojim serijama poravnali Atlanta Hawksi protiv Washington Wizardsa, te Memphis Grizzliesi protiv Golden State Warriorsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider