Košarka
SPORTOVI
Košarka
podsjeća na stojakovića

VIDEO Ima potencijal postati ubojiti strijelac u NBA-u: 'Šut mu je savršen'

"Duje Dukan bio je jedan od najvećih iznenađenja Ljetne lige u Las Vegasu", napisao je novinar SB Nationa, koji usko prati događanja u NBA momčadi Sacramento Kingsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bio je najveća šuterska prijetnja ove momčadi Sacramenta. Nitko mu nije bio blizu. Visok je 208 centimetara, što bi značilo da je idealne visine za poziciju krilnog centra, međutim on tako ne izgleda niti igra kao drugi igrači na toj poziciji. Ima jako dobre napadačke vještine, a šut za tri poena izgleda savršeno. Podsjeća me na mladog Predraga Stojakovića koji je imao savršen šut. Nadam se da će ga Kingsi zadržati", napisao je Tony Xypteras.

Dukan, sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana, je prošle sezone igrao finale NCAA lige sa sveučilištom Wisconsin, međutim poražen je od Dukea. U ligi je prosječno igrao 15.9 minuta po susretu, te je bilježio 4.7 poena, 2.6 skokova i 0.6 asistencija po susretu.

Prava na Dukana polažu Sacramento Kingsi, momčad za koju je igrao na netom završenoj Ljetnoj ligi. U četiri od pet utakmica išao je preko 10 poena, a najbolju pratiju odradio je protiv Golden State Warriorsa, kada je postigao 13 koševa i upisao šest skokova.

Ukoliko potpiše ugovor s Kingsima postat će četvrti Hrvat u NBA ligi nakon Bojana Bogdanovića, Damjana Rudeža i Marija Hezonje. Nagađa se da bi prvu sezonu mogao provesti u Sacramentovoj momčadi, ali u razvojnoj ligi (D-League).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider