Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bullsi u dva produžetka

VIDEO Čudesan šut Curryja i ludi preokret Warriorsa: 'Ovo je velika stvar'

Košarkaši Golden Statea uspjeli su preokrenuti čak 20 poena zaostatka s početka posljednje četvrtine i u produžetku doći do pobjede nad New Orleansom (123-119) do koje ih je vodio Stephen Curry s 40 koševa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je upućivalo na to da će najbolja momčad regularnog dijela NBA sezone doživjeti prvi poraz u ovogodišnjem doigravanju. Posljednjih 12 minuta regularnog dijela dvoboja u New Orleansu domaći su dočekali s 20 koševa prednosti (89-69). Šest minuta prije kraja Pelicansi su još uvijek imali +17 (101-84), a u posljednje tri minute ušli su s +10 (103-93). No, ništa od toga nije bilo dovoljno za slamanje borbenog duha 'ratnika' iz Oaklanda i njihovog vođe Stephena Curryja.

Na deset sekundi prije isteka 48. minute Anthony Davis (29 koševa, 15 skokova) pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za vodstvo 108-105, a Curry na drugoj strani iz drugog pokušaja pogodio tricu za izjednačenje nakon skoka u napadu i asistencije Marreesea Speightsa. Bio je to 33. poen Curryja, a suci su mu mogli dodijeliti i dodatno slobodno bacanje. No, gosti nisu protestirali. Curry je u dodatnih pet minuta dogurao do 40 poena, podijelio još dvije od svojih devet asistencija i odveo Warriorse do velike pobjede koju su proslavili kao da su njome prošli i sljedeći krug.

"Znate li koliko je ovo velika stvar, u doigravanju nadoknaditi ovakav zaostatak na gostujućem terenu u utakmici za koju smo znali da nam je jako važna u cilju preuzimanje potpune kontrole u seriji. Zato smo zaslužili dobro proslaviti to postignuće", objasnio je Stephen Curry zašto se iz svlačionice Golden Statea sve orilo još dugo po završetku utakmice.

"Šut koji je pogodio za produžetak pokazuje njegov pravi karakter", počeo je trener Golden Statea Steve Kerr svoju odu Curryju.

"Njegovo samopouzdanje je bezgranično. On je neustrašiv. Želi svaki takav šut."

U drugoj svlačionici vladala je grobna tišina.

"Znamo gdje smo pogriješili. Moramo se pokušati oporaviti do subote", izjavio je Anthony Davis znajući da to neće biti nimalo lako.

Curry je glavnog pomagača u ovom 'breaku' imao u Klayu Thompsonu (28 poena, šest skokova) i neopjevanom junaku Draymondu Greenu (12 poena, 17 skokova) koji je s dva skoka u napadu i iz njih proizašla četiri poena imao jednu od ključnih uloga u završne dvije minute regularnog dijela utakmice.

I u Milwaukeeju je bilo gotovo jednako tužno kao i u New Orleansu. U utakmici prepunoj preokreta, u kojoj je Milwaukee u drugoj četvrtini vodio i s 18 poena prednosti, a Chicago do posljednje četvrtine to preokrenuo u vodstvo 86-75, pobjednik je odlučen tek u drugom produžetku. Bullsi su slavili sa 113-106, a igrači i navijači Bucksa imaju za čim žaliti, jer su imali šut za pobjedu i na isteku regularnog dijela utakmice, i na kraju prvog produžetka.

Khris Middleton (18 poena) je promašio prvu priliku, nakon što je vratio Buckse u utakmicu s osam koševa u posljednjih 87 sekundi regularnog dijela, u kojem je pet sekundi prije kraja Derrick Rose pogodio jedno od dva bacanja za izjednačenje na 95-95 i prvi produžetak. Šut za pobjedu u prvom produžetku imao je O.J. Mayo, ali ni on nije uspio. Bullsi su odgovorili serijom 8-0 na početku drugog produžetka, što Bucksi više nisu imali snage stići.

Osim što je s 34 poena (trice 5/9), osam asistencija i pet skokova opet bio najbolji igrač Bullsa, navijače Chicaga će razveseliti podatak da je Derrick Rose igrao 48 minuta.

"Još uvijek hvatam pravi ritam. Ponekad me to i previše ponese. No, uspio sam zgrabiti drugu priliku i na kraju je ispalo dobro", rekao je Rose koji je prvo poluvrijeme završio s 13 poena, a značajno doprinio pobjedi sa šest koševa u drugom produžetku.

Uz njega je opet briljirao i Jimmy Butler s 24 poena.

"Lako je kad imaš Derricka. On svima nama olakšava posao", pohvalio je Butler vođu Bullsa koji već u subotu u Milwaukeeju mogu osigurati prolaz u konferencijsko polufinale.

Giannis Antetokounmpo (25 koševa, 12 skokova), Michael Carter-Williams (19 poena, devet asistencija) i John Henson (15 koševa, 14 skokova) trudili su se to spriječiti, ali im je pobjeda izmigoljila. U subotu će učiniti sve da seriju vrate na drugi kraj jezera Michigan.

Konačnih 103-95 za Cleveland u bostonskom TD Gardenu neće otkriti koliko su Celticsi bili blizu Cavsima. Navijači Celticsa 'toplo' su dočekali LeBrona Jamesa, jer se još dobro sjećaju njegove posljednje utakmice u posezoni, u kojoj je 2012. u dresu Miamija s 45 koševa i 15 skokova spasio Heat od ispadanja u konferencijskom finalu na putu prema svom prvom NBA naslovu. James im je uzvratio nešto skromnijim učinkom - 31 košem, 11 skokova i četiri asistencije.

No, ključne je poene ubacio Kevin Love, kad se Boston dvije minute prija kraja približio na tri poena zaostatka (92-95). Love je odgovorio s dvije trice i odveo Cavse na umirujućih 101-93, od čega se domaći više nisu uspjeli oporaviti. Love je ukupno ubacio 23 koša uz devet skokova.

Kyrie Irving je nije imao šutersku večer (13 poena, šest asistencija), ali je to nadoknadio J. R. Smith sa 15 koševa. Boston je predvodio Evan Turner s 19 poena, osam asistencija i osam skokova, dok je Avery Bradley ubacio 18 koševa. Cleveland u nedjelju u Bostonu može zaključiti seriju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider