Košarka
SPORTOVI
Košarka
Houston izborio sedmu

VIDEO Cleveland pregazio Chicago i ušao u finale Istoka

Košarkaši Cleveland Cavaliersa svladali su u gostima Chicago Bullse sa 94-73, te su se sa 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istočne konferencije NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kod Clevelanda LeBron James je upisao 15 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Matthew Dellavedova je postigao 19 koševa, a Tristan Thompson 13 poena i 17 skokova.

Ekipu Chicaga predvodio je Jimmy Butler sa 20 koševa, a Derrick Rose je ubacio 14 poena.

Cleveland će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz dvoboja Atlante i Washingtona, a Atlanta vodi sa 3-2 u pobjedama. No, Cavaliersi bi mogli biti znatno oslabljeni, jer im se u drugoj četvrtini ozlijedio playmaker Kyrie Irving. Još u prvom krugu doigravanja Cleveland je zbog ozljede ostao bez još jednog važnog igrača, Kevina Lovea.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Houston je u gostima pobijedio Los Angeles Clipperse sa 119-107 i time izborio majstoricu u kojoj će biti domaćini.

Rocketsi su u jednom trenutku zaostajali i 19 koševa za Clippersima, ali se nisu predavali, baš kao niti onda kada su sredinom zadnje četvrtine zaostajali osam poena (102-94). Krenuo je tada veliki preokret, domaćini nisu sve do zadnje minute uspijevali ništa pogoditi bez igre i Houston je na koncu upisao uvjerljivu pobjedu.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su James Harden s 23, Dwight Howard s 20 te Corey Brewer i Josh Smith s po 19 koševa. Inače, čudesni Howard je upisao i nevjerojatni 21 skok.

Clipperse su predvodili Chris Paul s 31 košem i 11 asistencija te Blake Griffin s 28 koševa i osam skokova, ali u zadnjoj dionici su praktički nestali s parketa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider