Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita u Top 16

Veljko Mršić: Ovo mi je jedan od najljepših poraza u karijeri

Nakon poraza od Armanija iz Milana, Cedevita se plasirala u TOP 16 Eurolige, a trener Veljko Mršić kaže da mu je to jedan od najljepših poraza u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite osigurali su plasman u drugi krug Eurolige premda su u petak u susretu 9. kola skupine B u KC Dražen Petrović izgubili od Armanija iz Milana sa 82-85 (31-45), a trener domaćina Veljko Mršić izjavio je da mu je ovo jedan od najljepših poraza u karijeri.

"Napravili smo veliki uspjeh, koji je malo tko očekivao u početku. Ovo je jedan od najljepših poraza u mojoj karijeri. Sada smo sigurno četvrti, no s pobjedom kod Laboral Kutxke možemo do drugog mjesta. Istina je da bi i kao drugi i kao četvrti završili u istoj skupini, no bolji je dojam, a i raspored putovanja je drugačiji", izjavio je, kako prenosi portal Cedevite, Veljko Mršić.

Cedevitu je u TOP 16 vodio i poraz od osam koševa razlike, ali je na kraju je bilo minus tri, ali uz puno neizvjesnosti.

"Vidjeli smo dosta dobru utakmicu s malo slabijim obranama. Mi smo očekivali da će biti ovakav težak početak. Prevelik je pritisak i prevelika su očekivanja, a Milano je podcijenjen. Oni su odigrali odličnu utakmicu i u zadnje vrijeme prezentiraju jako dobru igru. Vidjeli smo večeras koliko je to dobra i iskusna ekipa, no u drugom poluvremenu naši dečki odigrali su odlično. Imali smo sjajnu valorizaciju, puno asistencija i odličan šut za tri i dva poena", dodao je Mršić.

Cedevitu je predvodio Miro Bilan sa 23 koša, koji je istaknuo: "Bila je to jedna zanimljiva utakmica, neizvjesna do samog kraja. Bio je nevjerojatan ulog u igri i mislim da smo na kraju zasluženo prošli dalje. Prvo poluvrijeme smo odigrali katastrofalno. Bili smo ukočeni. Sad će svi reći da smo znali za tih minus 9, no nije bilo tako. Jednostavno nismo bili dovoljno čvrsti, što smo popravili u drugom poluvremenu. Na kraju smo izgubili, ali ipak pobijedili."

U posljednje dvije minute Cedevita je ušla sa 11 koševa minusa (70-81). Ali tada se je u junaka susreta pretvorio Fran Pilepić koji je svih osam poena zabio u tim odlučujućim trenucima, pogodivši dvije trice i dva slobodna bacanja

"Nisam igrao dobru utakmicu. Dvije trice sam promašio, dobio sam i bananu na trici. U tom trenutku čak sam htio tražiti da izađem van, no hvala treneru što me držao do kraja. Osjetio sam njegovo povjerenje. Znamo svi da imam zaista kvalitetan šut. Čekao sam i nadao se da će se otvoriti dvije-tri situacije. Nisam se predao psihički, nisam pokleknuo i u tim trenucima htio sam da lopta uđe u obruč više od ičega", rekao je Pilepić.

Trener Milana Jasmin Repeša čestitao je Cedeviti: "Ovo je pirova pobjeda. Mi definitivno izgledamo bolje nego u prvoj fazi, no karakteristika koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu je da zbog malo kraće rotacije ne odigramo dva ista poluvremena. U prvom poluvremenu dobro smo kontrolirali ritam, kontrolirali smo i skok, no u drugom smo imali manjak energije i pad koncentracije i to je rezultiralo s tim da su oni imali puno laganih koševa i prodora. Iskoristio bih priliku da čestitam Cedeviti na prolasku u drugi krug. Zaslužili su to i želim im da budu dobri i u drugom dijelu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider