Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ogromni uspjeh

Hrvatski stručnjak s Valencijom pregazio bogate Ruse i uzeo europski trofej!

Košarkaši Valencije koju trenira hrvatski stručnjak Velimir Perasović osvojili su svoj treći naslov pobjednika Eurocupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj finalnoj utakmici Valencia je slavila u gostima kod UNIKS-a 85-73. Perasovićeva je momčad tako do trijumfa došla na izuzetno uvjerljiv način budući je u prvoj utakmici na domaćem parketu pobijedila sa +13 (80-67).

Valencia je prethodno naslove u Eurocupu osvajala 2003. i 2010. godine, dok je UNIKS naslov uzeo 2011. Zanimljivo je kako su se ovi protivnici već susretli dva puta ranije tijekom sezone i oba je puta slavio UNIKS.

Valencia je sjajno otvorila susret i u prvoj četvrtini izgradila 12 koševa prednosti dopustivši domaćinima tek 4 postignuta koša (16-4). Ostvarenu prednost nisu ispuštali do kraja. Justin Doellman s 26 koševa, 5 skokova i 4 ukradene lopte bio je uvjerljivo najbolji igrač Valencije. Rafa Martinez pridodao je 14, a Sam van Rossom 11 koševa.

Andrew Goudelock predvodio je strijelce UNIKS-a s 22 koša. Dvoznamenkast je kod domaćina bio još samo Ian Vougioukas s 11 koševa. (TS)

 

Eurocup, finale, uzvratna utakmica:

UNIKS - Valencia 73-85, prva utakmica 67-80

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider