Košarka
SPORTOVI
Košarka
Adut za Svjetsko prvenstvo

VIDEO Veliko pojačanje za Hrvatsku: 'Za mene je Kukoč najbolji!'

Oliver Lafayette, 30-godišnji Amerikanac, novi je razigravač hrvatske košarkaške reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz kapetana Roka Lenija Ukića trebao bi biti glavni kreator igre momčadi Jasmina Repeše. Nešto više od mjesec dana ostalo je još do svjetskog prvenstva a Lafayette je, slažu se suigrači, veliko pojačanje. Jasmin Repeša i hrvatska struka davno su priznali kako je naša košarkaška rak rana - razigravač. Stoga Dontayea Drapera nakon dva odrađena europska prvenstva za hrvatski dres mijenja - Oliver Lafayette. Košarkaš s kratkim stažem u Boston Celticsu, koji je u Europi posljednje četiri godine.

''U travnju me menadžer pitao imam li želju zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Rekao sam naravno, gledao sam ih na europskom prvenstvu i činili su mi se kao odlična momčad'', kaže Lafayette.

'Repeša mi je rekao da bi trebao imati veliku ulogu u momčadi'

Repeša s autoritetom nema problema.
''Vidim zašto je na glasu kao jedan od najboljih europskih trenera. Inzistira na detaljima, radi korekcije svake greške. To je super za momčad'', ističe Lafayette.
Lafayette će minutažu dijeliti s Rokom Lenijem Ukićem.
''Repeša mi je rekao da bi trebao imati veliku ulogu u momčadi, na neki način uz Ukića da vodim momčad.''

Lafayette donosi, očito je, dio američkog košarkaškog pobjedničkog mentaliteta.
''Ja uvijek očekujem pobjedu. Moramo se uvijek držati skupa i u dobrim i teškim trenucima. Posebno u teškim, jer će ih biti. Ako ćemo ih prebroditi, bit ćemo uspješni.''

Rudež: Lafayette je odličan playmaker

Igrao je gotovo protiv svakog svog sadašnjeg suigrača, tako da se brzo uklopio.
''Pa odlično, stvarno jedan pozitivan karakter, ništa mu nije teško. Prvi dolazi na trening, zadnji odlazi. Odličan playmaker. Fizički moćan, šuter jako dobar, tako da sam siguran da će se brzo uklopiti u našu momčad'', kaže Damjan Rudež.

''To su igrači koji prođu kroz veliki broj vrhunskih europskih klubova, to znači da su prošli kroz veliki filter u tim klubovima, i ako ti klubovi nemaju ništa protiv njih, znači da je njegov karakter u redu'', upozorava Žan Tabak.

'Za mene je Toni Kukoč najbolji hrvatski igrač'

Uz Hrvatsku je do sada vezao najviše jednog igrača.
''Za mene je Toni Kukoč najbolji hrvatski igrač. Igrao je uz Michaela Jordana i bio je sjajan strijelac'', napominje Lafayette.

S riječima Amerikancu ide teže...
''Dobro''.
Neka to bude riječ s kojom će se opisivati njegov doprinos u igri Hrvatske.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider