Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon devet godina u Celticsima

Veliki 'trade' u NBA-u: Rivers preselio u LA za rekordnu plaću!

Nakon tjedana pregovora, pa čak i "nagovaranja" čelništva NBA lige, Doc Rivers novi je trener košarkaške momčadi iz Los Angelesa – Clippersa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rivers je nakon devet sezona napustio klubu Boston Celticsa, s kojima je 2008. godine osvojio NBA naslov, te na klupi Clippersa zamijenio Vinnyja Del Negra, ali i dobio slobodne ruke kada je dovođenje igrača u pitanju. Naime, Rivers je osim trenera imenovan i "seniorskim potpredsjednikom košarkaških operacija".

Celticsi i Clippersi su u utorak dovršili jedan od rijetkih "tradeova", točnije čim je NBA liga dala za to "zeleno svjetlo". Dotada je ista odbijala ovu vrstu zamjene, te je postavila jedan uvjet za cijelu narednu sezonu – nijedan "trade" između ove dvije momčadi neće biti dozvoljen!

S obzirom da u zamjenu za trenera Boston nije smio dobiti nijednog igrača, Clippersi su Celticsima poklonili pick u prvoj rundi drafta 2015. godine.

Predsjednik košarkaških operacija u Bostonu, Danny Ainge, imao je samo lijepe riječi za trenera koji je u devet sezona ostvario omjer pobjeda i poraza 416-305 sa Celticsima.

''Bez Doca Riversa nemamo momčad koja konkurira za naslov prvaka. Napravio je nevjerojatan posao u posljednjih devet godina i na tome smo mu iznimno zahvalni. Želimo mu svu sreću u Clippersima!

Rivers će vjerojatno postati najplaćeniji trener u NBA ligi, no to neće biti problem za Clipperse koji će njegovim dolaskom gotovo sigurno riješiti i pitanje svog razigravača Chrisa Paula. Naime, Paul je trenutno slobodan igrač, ali ima opciju potpisivanja ugovora na pet dodatnih godina, vrijedan čak 108 milijuna dolara! S Riversom na klupi i zadržavanjem svih igrača iz prošle sezone, odluka bi za Paula, tvrde američki mediji, trebala biti vrlo lagana.

Spomenimo i da se odlukom NBA lige, da nema više "tradeova" između ove dvije momčadi do kraja sezone, postavlja veliko pitanje što će biti s Kevinom Garnettom i Paulom Piercom, koji su u početku trebali doći u paketu s Riversom. Garnett čak razmišlja o mirovini, dok je za Pierca zainteresiran Cleveland. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider